Ez történt a testületi ülésen

2022.05.28. 09:57

Három új pályázatot is benyújt a nádudvari önkormányzat

Nagy lépést tesznek a jobb ellátás irányába.

A központi orvosi rendelőt bővítenék, fejlesztenék | Forrás: Marján László

Pályázik a kisváros önkormányzata Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz- (TOP Plusz) forrásokra

– derült ki egyebek mellett a csütörtöki képviselő-testületi ülésen. Egyrészt egészségügyi központot alakítanának ki a jelenleg körzeti orvosi és ügyeleti ellátás funkciót magába foglaló épületben, annak bővítésével, fejlesztésével 300 millió forintból. Ebben lenne további két felnőttorvosi rendelő. Új fogorvosi körzet is létesül. Másrészt a szociális szolgáltató központ infrastruktúra-fejlesztését célozzák meg, ahol demens betegek nappali ellátását is lehetővé tennék. Nagyobb, modernebb főzőkonyha, étkező és lift mellett többek közt a tetőtérben irodák is létesülnek összesen 166,2 millió forintból. Mindkét esetben az akadálymentes, megújuló energiát hasznosító épületekhez parkoló is készül. 

A nádudvari belterületi utak közül a fenti támogatási forrásból – szintén 300 millió forintos költségvetéssel – megújulna az Alkotmány, a Rózsa, a Baksay, a Dózsa György, a Kölcsey, a Dohány és a Nyerges utcák burkolata, illetve egyes szakaszai. 

A települési támogatásokról szóló rendeletmódosításnak köszönhetően ezután még több rászoruló kaphat segítséget a lakókörnyezet rendezettségének megtartásában. A nőstény kutyák, macskák ivartalanítási támogatásának feltételein is enyhítettek, hogy minél többen igénybe vehessék azt. 

Vállalkozásra alkalmas 

A helyi önkormányzatnál az utóbbi időben többször érdeklődtek vállalkozásra alkalmas ingatlanok iránt. A Mártírok utcán található önkormányzati tulajdonú földrészlet megosztását követően hét, vállalkozás céljára alkalmas ingatlant hirdetnek értékesítésre. 

Átfogó értékelést kaptak a képviselők a Nádudvari Szociális Intézményfenntartó Társulás és intézménye, valamint a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról is. 

A 17 napirendből álló tanácskozáson téma volt még a helyi építési szabályzat módosítása, az önkormányzatnak és nonprofit cégének a 2021. évi gazdálkodása is.

Marján László
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában