Méghozzá éjjel-nappal

2022.05.10. 13:25

A vírus után ismét lesz Debrecen Drive

Forrás: Molnár Péter

Night Drive és Debrecen Drive – az ország legnagyobb járműipari seregszemléje május 27-től a cívisvárosba látogat. Több mint 50 ezer négyzetméteren megannyi autócsoda, sport- és szállításra alkalmas gép mutatkozik be, illetve a gazdag programlista részeként egy új elem, a Schaeffler Mini Drive is – hangzott el az esemény beharangozó sajtótájékoztatóján kedden a Nagyerdei Stadion északi rendezvényterén.

Papp László polgármester a rendezvény kapcsán kiemelte, Debrecen az európai járműipar egyik meghatározó szereplőjévé válik ebben az évtizedben megannyi területen, így a város Magyarországon az egyik legideálisabb helyszíne lehet egy ilyen jellegű show-nak. Kifejtette, a leginspirálóbb számára, hogy az első debreceni tulajdonban lévő elektromos autóbusz is bemutatkozhat az eseményen. – A Drive egy remek üzenet, ami Debrecen imidzsének fontos alkotóelemévé válhat a következő évtizedben – mondta.

Fotó: Molnár Péter

Mindenkire gondoltak

Miklósvölgyi Péter, a Debreceni Campus N.K. Kft. ügyvezetője kifejtette, a Debrecen Drive egyszerre szakmai és szórakoztató esemény. Úgy fogalmazott, minden tekintetben felül fogják múlni majd a 2019-es, 30 ezer látogatót számláló első rendezvényüket. Többek között csaknem 30 márka a Ferraritól a Lamborghini-ig képviselteti majd magát a Debrecen Drive-on, de motorok, erő- és munkagépek, kamionok, katonai járművek is láthatóak lesznek. A programok közül pedig olyan érdekességek, mint az éjszakai drift show, a Night Drive színesíti majd az eseményt.

Páll László, a Debreceni Campus N.K. Kft. ügyvezetője örömét fejezte ki, hogy a Covid után újra lehetőség nyílik egy ekkora rendezvény megszervezésére. Mint mondta, minden igényt kielégít majd a Debrecen Drive, nagyobb területen elhelyezkedve, mint a Campus Fesztivál.

Fotó: Molnár Péter

Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja elmondta, mára feladatukká vált, hogy járműipari képzési központként működjön Debrecen a szakképzési centrummal és az egyetemmel közösen. – Az egyetem nemcsak oktatással, de fejlesztésekkel is hozzá kíván járulni ehhez. Önvezető jármű fejlesztése, illetve energiaellátási kísérletek és fejlesztések is folynak intézményünkben, egy ilyen rendezvényről tehát nem hiányozhatunk mi sem – hangsúlyozta.

Szabó Péter, az FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, szüksége van Debrecennek és a régiónak a Debrecen Drive-ra. – Több attrakcióval jövünk. A legfontosabb a Schaeffler Mini Drive lesz, ahol a cégek gyermekcsapatokat indítanak egy azonos platformú autóval, remek szórakozást biztosítva a családok számára. Emellett többek között elhozzuk a DTM E-koncepcióautóját, amelyet a DTM és cégünk fejlesztett közösen – fogalmazott.

Fotó: Molnár Péter

Fülöp Zsolt, a Trans-Sped Csoport ügyvezető igazgatója örömét fejezte ki az eseménnyel kapcsolatban. Mint kifejtette, egy önálló drive show-val készülnek. – Mi is kerekeken gördülünk, feltartjuk sokszor az autósokat, így kicsit szerettünk volna támogatásunkkal visszaadni abból, amit a környezetünktől kapunk – mondta.

A Debrecen Drive május 27. és 29. között várja vendégeit.

PSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában