Workshop és Robotolimpia

2022.05.23. 13:00

A tehetséget állítja fókuszba a böszörményi gimnázium

A Bocskai István Gimnázium több izgalmas programra is invitálja az érdeklődőket.

Workshopot tartanak a hajdúböszörményi intézményben május 26-án, csütörtökön 16 órai kezdettel a tehetséges gyerekek szüleinek. A programot a gimnázium mint minősített tehetségműhely a Nemzeti Tehetség Központtal (NTK) közösen szervezi. A fórumot Balogh Irma, az NTK munkatársa tartja. A tervezett témák alapján a szülők hallhatnak egyebek mellett arról, hogy milyen életkorban és hogyan mutatkozik meg a tehetség, továbbá arról is, hogy melyek a tehetségfejlődés kritikus pontjai. A fórumra nem csupán a gimnázium tanulóinak szüleit, hanem minden érdeklődőt várnak. A részvételi szándékot a [email protected] e-mail-címen lehet jelezni. 

Két nappal később, május 28-án, szombaton a IX. Hajdúböszörményi Robot­olimpia várja az érdeklődőket. Két év kihagyás után találkozhatnak most újra a robotépítő csapatok az Iskola utcai sportcsarnokban: dél­előtt 10 órától több mint negyven csapat méri össze tudását, illetve az általa konstruált és programozott robot tudását és erejét az olimpiai számokra emlékeztető versenyeken. 

A gimnázium robotikai tehetséggondozó műhelye Hajdúböszörmény és a Hajdúböszörményi Tankerületi Központ támogatásával rendezi meg a programot. Az eredményhirdetés várhatóan 14 és 15 óra között lesz. 

HBN 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában