Fotókkal

2022.04.27. 13:06

Újabb árverést rendeznek Debrecenben

Festmények és műtárgyak közül választhat a nagyérdemű.

Forrás: Molnár Péter

Összesen 242 tétel kerül kalapács alá a 69. festmény- és műtárgyárverésen május 7-én – hangzott el az árverést beharangozó sajtótájékoztatón.

Az aukción 133 darab festmény (főként 19. és 20. századi neves magyar festők alkotásai) és 109 műtárgy (ezüst dísztárgyak, Fischer és Zsolnay porcelánfajanszok, bútorok szobrok) talál gazdára.

Forrás: Molnár Péter

Mint azt Villás Jánosné Bagdi Ilona kiemelte, a remekművek kikiáltási ára összesen több mint 43 millió forint. Az aukción szereplő alkotók között olyan nagy nevekre bukkanhatunk, mint Rippl-Rónai József, Lugossy László, Vaszary János, vagy Bihari Sándor. A legmagasabb áron induló tétel Csók István Bűnbánó Magdolnája 1,6 millió forint értékben, míg a legalacsonyabb kikiáltási ára egy ezüst sajtvillának van (5500 forinttól indul).

A kiállítás április 27-től május 7-ig látogatható az árverés helyszínén, a Bem téren található Villás Galériában.

Mint azt Villás Jánosné Bagdi Ilona hangsúlyozta, nagy érdeklődésre számítanak, már több vételi megbízás érkezett. Hozzátette továbbá, gyakorta nemzetközi, illetve az ország más pontjairól érkező vásárlók is tiszteletüket teszik az árveréseken. Továbbá elhangzott, Tavaszi Kamaraárverést is rendeznek május 9-én, melyen festmények, Herendi porcelánok, ezüst tárgyak, bútorok és egyéb dísztárgyak kerülnek kalapács alá összesen majd 4 millió forint kikiáltási áron.

PSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában