Közgyűlés

2022.04.20. 10:38

Tovább hasznosíthatja a honvédség a telekrészt

Erről is dönthet a debreceni közgyűlés.

Forrás: Napló-archív

Ingyenes hasznosításba adhat a Szabó Lőrinc utcán található ingatlanrészeket a debreceni önkormányzat a Honvédelmi Minisztériumnak, ha igennel szavaz az előterjesztésre a közgyűlés csütörtökön.

Az önkormányzat tulajdonában van egy „kivett közterület” megnevezésű, 8427 négyzetméter területű ingatlan és egy  tízezer négyzetméternyi „kivett út”.

A Honvédelmi Minisztérium Vagyonfelügyeleti Főosztálya kérelmében az áll, hogy ezen ingatlanok, valamint a szomszédos, a Magyar Állam tulajdonában és a Honvédelmi Minisztérium vagyonkezelésében álló ingatlan közös határvonalán lévő kerítés nyomvonala nem egyezik meg az ingatlan-nyilvántartás szerinti telekhatárral.

Az önkormányzati ingatlanokból egy közel 4 ezer négyzetméteres rész a Honvédelmi Minisztérium vagyonkezelésében ingatlanhoz lévő van elkerítve.

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár és a Kratochwil Károly Katonai Kollégium régóta, jóhiszeműen használja ezt a részt, és továbbra is igényt tartana rá, ezért a Honvédelmi Minisztérium ezen területrészt térítésmentesen a Magyar Állam tulajdonába kérte adni. A hatályos Szabályozási Terv az érintett terület egy részét, a Füredi út – Szabó Lőrinc utca kereszteződésétől számítva mintegy 65 méter hosszan elsőrendű közterületként szabályozza, ezáltal a tényleges telekhasználatnak megfelelő telekalakítás és tulajdonba adás nem végezhető el. Erre tekintettel a szóban forgó területrész határozatlan időre történő ingyenes hasznosításba adását javasolja az előterjesztő, Papp László polgármester a Honvédelmi Minisztérium részére.
A hasznosítás ideje alatt az ingatlanrész fenntartásával, karbantartásával kapcsolatos valamennyi fizetési kötelezettség a Honvédelmi Minisztériumot terheli.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában