2022.04.12. 19:24
Új kezdeményezés indult a juh- és bárányhús népszerűsítéséért
A Bárány Napok alkalmával debreceni éttermekben is elérhetővé válnak a különleges ételek.
Bizonyos éttermekben akár bárányhússal is találkozhatunk városszerte | Forrás: illusztráció / Shutterstock
A Juh Terméktanács az Interovic (La Interprofesional del Ovino y Caprino de Carne) spanyol testvérszervezetével konzorciumban, a 2018–2020 közötti időszakra vonatkozó európai uniós támogatást nyert a juh- és bárányhús fogyasztásának népszerűsítésére, valamint annak újrapozicionálására.
A sikeresen lezajlott programot követően, egy új pályázati körben e két partner, 2021–23 között tovább folytathatja a megkezdett munkát, általa pedig a juhtermékek fogyasztói megítélésének javítását. – A program lehetőséget teremt a juh- és bárányhústermékek jó megítélésének és fogyasztásuknak növelésére, jelentőségük és pozitív hatásaik népszerűsítésére. Ehhez fontos, hogy az emberek megismerjék a húsféleség előállítási módjának előnyeit, hiszen a bárány- és juhhúsos termékek előállításának egész folyamata fenntartható, természetes és környezetkímélő – emelte ki Soós Mihály, az InnoFood Marketing Kft. ügyvezetője.
Akik még nem próbálták
A program célja növelni a juh- és bárányhús fogyasztásának arányát azok körében, akik korábban csak nagyon ritkán fogyasztottak ilyen terméket. Továbbá kiemelten fontos megismertetni a húsféleséget azokkal a potenciális fogyasztókkal is, akik még soha nem próbálták a bárányhúsos ételeket. Ebből a megfontolásból indították el a Bárány Napok elnevezésű éttermi eseménysorozatot, amelyben az egész ország területéről csatlakozó éttermekben április 8–9-én juh- és bárányételek is megjelentek az étlapon. A következő ilyen alkalom október 7–8-án lesz.
PSZ