Egyelőre nincs rá fedezet

2022.04.16. 09:46

Dombosi bekötőút: keresik a megoldást

A lokális jellegű javításokat rendszeresen elvégezteti az önkormányzat.

Forrás: Molnár Péter

A dombosi bekötőút burkolatának nagy része elöregedett, repedezett. Mint azt egy olvasónk is szóvá tette, a helyiek szeretnék az út javulását, akár szélesítését is elérni. A polgármesteri hivatalt kérdeztük, várható-e változás az adott szakaszon. Válaszukban úgy fogalmaztak, a dombosi bekötőút átlagosan 4 méter széles aszfaltburkolatú út, melynek két oldalában 0,5-1 méter széles tömörített föld-, illetve zúzalékos padka van. A bekötőút forgalma csekély, vonalvezetése jól belátható, így ellenkező irányban közlekedő járművek találkozása esetén a vezetők idejében félre tudnak húzódni az útpadkára, illetve az erre a célra kialakított szilárd burkolatú „öblökbe”.  Az útburkolat nagy része azonban valóban elöregedett, gyakran kell javítani. Mint írták, az ütemterv szerint működő útellenőri szolgálat bejárásain tapasztaltak alapján a szükséges, lokális jellegű javításokat – a költségvetés biztosította keretek között – rendszeresen elvégeztetik. 

Szerepel a feladatok közt 

– Az út állapotát tekintve hosszan tartó és esztétikus megoldást kizárólag az út felső aszfaltrétegének cseréjével (lokális szerkezeti átépítés és szélesítés mellett a rossz aszfaltréteg lemarása és új aszfaltréteg terítése) lehetne elérni, melynek megvalósítását önkormányzatunk szerepelteti elvégzendő feladatai között. Azonban a Debrecen közlekedési infrastruktúrájának fenntartására fordítható keretösszeg ez idáig nem biztosította a szükséges fedezetet ezen munkák elvégzéséhez. Továbbra is keressük azon financiális forrásokat, támogatási és pályázati lehetőségeket, melyek lehetővé tennék az út kopórétegének megújítását, melynek kivitelezését remélhetőleg a közeljövőben el tudjuk végezni – hangsúlyozták.

PSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában