Megkérdeztük

2022.03.01. 09:49

Tart-e attól, hogy Magyarország belesodródik az orosz–ukrán konfliktusba?

A téma, amelyik most mindenkit foglalkoztat.

A háború miatt Ukrajnából menekülő fiút üdvözöl egy férfi Budapesten, a Nyugati pályaudvaron március 1-jére virradóan

Forrás: Balogh Zoltán/MTI

Kovács Laura 

 

Tartok attól, hogy háború lesz. Folyamatosan követem az eseményeket, és szerintem jogos volt Oroszország lépése. Zelenszkijnek le kellene mondania, mert az ukrán elnök nem csak az országát, akár egész Európát harcba sodorhatja. 

Kovács Laura

 

Hugyecz Dorina 
 

Amennyire látom a politikai folyamatokat, bízom abban, hogy a kormány jó döntéseket hoz, és mindent megtesz annak érdekében, hogy Magyarország kimaradjon a konfliktusból. Ez nem a mi háborúnk, és nem is szabad annak lennie. 

Hugyecz Dorina

 

Hugyecz Fanni 

 

Gazdaságilag ártani fog az országnak, de szerintem nem fogunk háborúba lépni Oroszországgal. A két fél valószínűleg egymás között megoldja. Bízom abban, hogy Magyarország jól dönt, és nem jutunk el odáig, hogy háborúzni kelljen. 

Hugyecz Fanni

 

Dickmann Tamás 

 

Ha a bankszektor rájuk száll – aminek már régen meg kellett volna történnie –, akkor gondban lesznek, mivel nincs stabil belső piacuk. A szankcióknak nyilván lesz visszahatásuk Európára is, de nekik több félnivalójuk van. 

Dickmann Tamás

 

Janitor Attila 

 

Ha Magyarország távol tudja tartani magát a konfliktustól, ha nem küldünk katonákat Ukrajnába, akkor szerintem nem lesz probléma. A gazdaságot viszont – mint minden mást – már érzékenyen érintheti a háborús helyzet.

Janitor Attila

 

Kovács Klaudia 

 

Nem értem, miért mindenki az oroszokat támadja. Nem feltétlenül ők az egyedüli hibásak ebben a helyzetben, de a hírekben elég egyoldalúak a közlések. Egy vitában mind a két felet meg kellene hallgatni, és egyformán tájékozódni.

Kovács Klaudia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában