Erről is lesz szó csütörtökön

2022.03.21. 11:06

Óvodavezetők ügye a debreceni közgyűlés előtt

Több önkormányzati óvoda magasabb vezetőjének megbízása kapcsán is dönt majd a képviselő-testület a csütörtöki közgyűlésen.

A Lehel Utcai Óvoda | Forrás: Napló-archív

Lakatos Attiláné, a Sípos Utcai Óvoda, illetve Szarvasné Erdelics Márta, a Lehel Utcai Óvoda magasabb vezetőjének megbízása július 31. napjával lejár.


A jogszabályok szerint az intézményvezető kiválasztását célzó pályázat mellőzhető, ha az intézményvezető ismételt megbízásával a fenntartó és a nevelőtestület legalább kétharmada egyetért. Mindkét intézmény nevelőtestülete februárban tartott ülésén nyílt szavazással döntött; Lakatos Attilánét 17 szavazásra jogosult tagból 17-en, Szarvasné Erdelics Mártát 13-ból 12-en támogatták. Így esetükben az előterjesztés azt javasolja, a közgyűlés 2027. július 31. napjáig bízza meg a két vezetőt intézményük magasabb vezetői beosztásának ellátásával.

Négy óvoda esetén pályázat kiírásáról dönthet a testület a vezetők kiválasztására.


Erdélyi Edit Tündének, a Görgey Utcai Óvoda vezetőjének magasabb vezetői megbízása 2022. július 31. napján lejár.


Ebben az évben – kérelmükre, nyugdíjazásukra tekintettel – két óvodavezető közalkalmazotti jogviszonya szűnik meg. Kardosné Nagy Mária, a Pósa Utcai Óvoda vezetője megbízásáról 2022. július 31. napjával lemondott, közalkalmazotti jogviszonya 2022. augusztus 31. napján; Deák Józsefnének, a Gönczy Pál Utcai Óvoda vezetőjének 2022. december 26. napján szűnik meg a közalkalmazotti jogviszonya.


A közgyűlés tavaly júniusban a Levendula Óvoda magasabb vezetői beosztásának ellátására kiírt pályázati eljárást eredménytelenné nyilvánította és nyilvános pályázat kiírása nélkül, határozott időre, egyéves időtartamra (2021. augusztus 1.-től 2022. július 31.-ig) Törő Bélánét az intézmény magasabb vezetői beosztásának ellátásával bízta meg.


Ezen intézmények vezetői posztjának pályázati felhívásai terv szerint március 30-án jelennének meg, a pályázatok benyújtásának tervezett határideje április 29.,  a vezetői megbízásokról szóló előterjesztések 2022 júniusában kerülhetnek a közgyűlés elé.

 

SzT

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában