Utánajártunk

2022.03.05. 09:32

Nem kulturált módon használják a debreceni illemhelyet

A Csapó utca sarkán lévő vécé takarítását szakvállalkozás bevonásával látják el.

Az ominózus közterületi mosdó

Forrás: Napló-archív

Egy olvasónk panasszal fordult lapunkhoz, miszerint a Csapó utca sarkánál lévő nyilvános vécé állapota elmondása szerint enyhén szólva is fertőzésveszélyes. Mivel a városlakók és a turisták számára is forgalmas, gyakran látogatott helyen van, megkérdeztük a debreceni polgármesteri hivatalt.

 

Napi két takarítás

 

Válaszukban kifejtették, a 0–24 órában nyitva tartó Csapó utcai nyilvános automata illemhelyek takarítását, gépészeti rendszerének karbantartását, üzemeltetését az önkormányzat szakvállalkozás bevonásával látja el a létesítmény átadása óta. 

 

– Az üzemeltetés, karbantartás részeként a női és férfihelyiségeket napi két alkalommal (7 és 13 órakor) takarítják. A vállalkozónak a higiéniás feltételek biztosítása érdekében a rozsdamentes fémszaniterek fertőtlenítő, vegyszeres takarítását, áttörlését kell elvégeznie. A fertőtlenítési munkálatait vírusölő hatású szerekkel végzik – írták. 

Sajnálatos módon, a takarítást végző cég munkatársai számos alkalommal tapasztalják, hogy az automata illemhelyeket egyesek nem kulturált módon használják – mutattak rá. Emiatt szükség szerint plusztakarítási munkákra kerülhet sor. 

– A rozsdamentes szanitereken, saválló lemezeken, anyaguk sajátosságából fakadóan, élesebben láthatók a vízkőkicsapódások, -foltok, ami a panasz alapja lehet. Ennek a problémának a megoldására jeleztük a vállalkozónak, hogy speciális vízkőoldó fémápoló szert használjon, a helyenként rozsdásodó részek miatt pedig felvesszük a kapcsolatot a gyártóval – összegezték. 

 

PSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában