Segítik a tanulást

2022.03.23. 17:06

Laptopokat kaptak a kilencedikesek

A diákok kreativitásán múlik, mit hoznak ki a kapott eszközökből

Forrás: Kiss Annamarie

Saját laptopot kaptak a Medgyessy Ferenc Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum pedagógusai és kilencedikes diákjai szerdán délután.

 

– Az a célunk, hogy minden gyermeknek megteremtsük a lehetőséget, hogy tudásának legjavát tudja magából kihozni – kezdte beszédét Pappné Gyulai Katalin. A Debreceni Tankerületi Központ igazgatója elmondta, a keddi és szerdai napon 2287 darab laptopot osztottak ki, melyből 1587-et a tanulók, 730-at pedig a pedagógusok kaptak.

Forrás: Kiss Annamarie

– A Tankerületi Központ fenntartásába kilenc középfokú intézmény tartozik, melynek minden kilencedikes diákja megkapja saját iskolai, valamint személyi használatra szánt számítógépét. De itt nem állunk meg: négy éven belül az 5-iktől a 12-ik évfolyam minden diákjának laptop lesz a kezében. 

 

– Ugyan manapság lényegesek a digitális ismeretek, a valódi tudás azonban sokkal fontosabb. A laptopok megfelelő eszközök a plusz tudás megszerzésében, de nem képes helyettesíteni a kreativitást – mondta beszédében Pósán László, a Kulturális Bizottság elnöke. Az országgyűlési képviselő arra kérte a diákokat, a régi tudást az új, digitális tudással összhangban őrizzék meg. Úgy véli, a laptopok nem teszik feleslegessé az iskolai képzést, azonban az oktatás sem elképzelhető ma már számítógépek nélkül.

Forrás: Kiss Annamarie

Fekete József, a szakgimnázium intézményvezetője úgy fogalmazott: a digitális írás-tudás a jövő társadalmának egy meghatározó képessége. 

 

– Ezek a számítógépek eszközök, gyakorlati célra felhasználhatóak, és megfelelőek az információs társadalom kihívásainak. Az mindenkinek a kreativitásán múlik, mennyire tudja sokoldalúan használni. Téglából lehet építeni fészert is és katedrálist is. Arra kérem a diákokat, hogy a katedrálist tűzzék ki célul – mondta.

 

HL
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában