Születésnap

2022.03.29. 15:46

Kilencvenéves lett a nádudvari díszpolgár özvegye

Dr. Kóti Ferencnét Maczik Erika polgármester és Réz Szilárd alpolgármester látogatta meg.

Forrás: Marján László

Dr. Kóti Ferencné (születéskori nevén: Sáfrány Mária Ilona) március 29-én, kedden ünnepelte 90. születésnapját. E jeles napon köszöntötte őt otthonában Maczik Erika polgármester és Réz Szilárd alpolgármester átadva neki az Orbán Viktor miniszterelnök által szignózott emléklapot, valamint Nádudvar Város Önkormányzata nevében egy ajándékkosarat egy csokor virág kíséretében.

Ottjártunkkor elmondta, hogy az örömbe szomorúság is vegyül, hiszen napra pontosan három hónapja vesztette el hőn szeretett férjét, a város mindenki által tisztelt díszpolgárát.

Marika néni – a bánatot leszámítva – jó egészségnek örvend; segíti őt nap mint nap Marika lánya is. Örömmel mesélt eddigi életútjáról, a gimnáziumi diákszerelemből indult holtomiglan-holtodiglan tartó házasságukról, amely idén fordult volna a 66. esztendőbe, valamint a gyerekekről, unokákról, dédunokákról. Megtudtuk, hogy egykori tanítványai is szigorú tanárnak tartották, de a visszajelzések alapján jól végezte dolgát, egészen 1969-ig, amikor a családi feladatok elszólították a katedráról; gondozta, segítette saját és férje idősödő szüleit egyaránt. Azt tervezi, még egy nagy utolsó családi összejövetelt szervez a közeljövőben.


Marján László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában