Átadó

2022.03.31. 13:06

Elfoglalta új székházát a megyei mérnöki kamara

Az épület homlokzatán egy címert is elhelyeztek.

Forrás: Czinege Melinda

Több mint három évtizeddel ezelőtt született meg az ötlet, valóra azonban csak 2004-ben vált először, hogy a Hajdú-Bihar Megyei Mérnöki Kamara saját székházban tevékenykedhessen. Az elmúlt 18 év után korszerű és tágas épületben, a Párizsi Udvarban nyitotta meg kapuit a szervezet csütörtök délelőtt. A Rákóczi utcai épület ünnepélyes szalagátvágása előtt Liska András megyei elnök köszöntötte a megjelenteket. Hangsúlyozta, hogy a kamara új székháza önerőből, a befizetett tagdíjakból és a kamara tagjai által fel nem vett tiszteletdíjakból valósulhatott meg.


Az épület külső homlokzatán elhelyezett kamarai címert Hajtó Ödön, a Magyar Mérnöki Kamara alapító elnöke leplezte le. Elmondta, hogy a mérnököket megillető társadalmi megbecsültség nagyban függ a kamara elismertségétől, amelynek tagjai. Ehhez az elismertséghez járul hozzá az új székház is.

Az ünnepségen Wágner Ernő, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke is köszöntötte a megjelent mérnököket. Az ünnepélyes szalagátvágás után bemutatták a kamarai székház dísztermét, melyet Polónyi Istvánról, a professzor emléke előtt tisztelegve neveztek el. A korszerű audiovizuális technikával felszerelt helyiségben a neves mérnököt méltató beszédek és személyes visszaemlékezéseket hallhattak a megjelentek, majd leleplezték a terem falán elhelyezett Polónyi-mellképet. Az új kamarai székház avatásának napját a 2020-as diplomadíjak átadása zárta, végül Dezső Zsigmond, a Hajdú-Bihar Megyei Mérnöki Kamara alapító elnöke mondott köszöntő beszédet.


SZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában