A magyarok védelmében

2022.03.18. 19:33

Dömötör Csaba Hajdúhadházon: az elmúlt tizenkét évben a munkanélküliség csökkent, a bérek emelkedtek

Az elmúlt évek eredményeiről, hazánk jövőjének kérdéséről tartottak lakossági fórumot péntek késő délután a hajdúhadházi városháza dísztermében.

Forrás: Kiss Annamarie

- Kicsivel több mint két hét van a választásokig. Ilyenkor feltesszük a kérdést: miért is fontos ez számunkra? Miért jelentősebb ez a választás az előbbiektől? – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes. Mint kifejtette, a tét most az, hogy olyan kormánya legyen Magyarországnak, amely garantálni tudja polgárainak biztonságát.

 

Hangsúlyozta, az elmúlt évek alatt több olyan nehézséggel került szembe az ország, amelyekre régen volt példa. Ilyen a migrációs-válság, a világméretű koronavírus-járvány és a szomszédunkban dúló háború is. - A Kormány ezekben a helyzetekben is mindig a magyar emberek érdekeinek és biztonságának szem előtt tartásával hozta meg döntéseit – hangsúlyozta az államtitkár.

Forrás: Kiss Annamarie

Dömötör Csaba elmondta: hazánk gazdasága az elmúlt 12 év alatt sokat erősödött, amely igen nagy mélységekből indult. Újra a munkahelyek védelmét és azok teremtését helyezte a mostani kormány a középpontba, amelynek eredményei meg is mutatkoznak: a munkanélküliség országos aránya a harmadára csökkent, míg a bérek 70 százalékos emelkedést mutattak az eltelt időszak alatt.

A megyében 400 milliárd forint értékben történtek beruházások. Az utakra 8 és fél milliárd forint jut, amelyből 50 kilométer útszakasz újulhat meg. Hajdúhadházon megújult a városháza, a szabadtéri színpad, utak épültek, intézmények korszerűsödtek és épült egy több mint egy kilométeres bringapark is többek között.

–  Mindehhez kellett egy aktív, dolgos képviselő, aki már 18 éve dolgozik ezekért a fejlesztésekért. Természetesen ez még nem elég, hiszen további béremelésekre, adócsökkentésekre és munkahelyteremtésekre van szükség. Az irány már megvan – emelte ki a politikus.

 

A családtámogatásokról elmondta, azok 2010. előtt nem voltak elérhetőek a magyar emberek számára, újra jár a 13. havi nyugdíj, a 25 éven aluli fiatalok pedig mentesülnek a személyi jövedelemadó fizetése alól. Ezeket, a munkahelyekkel együtt, a járványidőszak alatt is meg tudta védeni a kormány.

 

– A baloldal magasabb adókat vezetne be, megszüntetné a hatósági árakat és magánosítanák az egészségügyet. Gondoljunk csak 2010 előttről a vizitdíjra, vagy a napidíjra – hívta fel a figyelmet a miniszterhelyettes. Hozzátette: olyan miniszterelnök-jelöltre még nem volt példa a magyar történelemben, aki ilyen szinten sértegeti a vidéki embereket és a nőket. Mint fogalmazott: április 3-án mindenkinek lehetősége van választ adni ezekre a sértegetésekre.

 

A közösség nélkül nem megy

 

Tizenkét éve tart Hajdúhadház töretlen fejlődése, amelyet a térség országgyűlési képviselője többek között a helyi közösség összetartó erejéből is származtat.

Példátlan az a változás, ami történt. Bátor, merész terveink vannak a folytatásra is. Hajdúhadházra kell még forrás!

– fogalmazott Tasó László, a térség országgyűlési képviselője. A honatya példaként hozta, hogy a város az elmúlt évek legnagyobb mértékű útfelújítását kezdte meg, amely a TOP Plusz forrásoknak köszönhetően tovább folytatódhat majd.

 

– Kelet-Magyarország megkapta azt a támogatást a Magyar Kormánytól, amelyet eddig sohasem, de szükséges az összehangolt munka, hogy egyszerre tudjon fejlődni Debrecen és agglomerációja – hangsúlyozta Tasó László. A népszavazással kapcsolatban kifejtette: aberrált gondolkodású emberek szedik támogatóikat a világhálón keresztül ideológiájuk terjesztéséhez.

 

– Dániában már olyan kezdeményezés indult, hogy az anya szó megszűnjön a mindennapi használatból. Ezért is fontos a népszavazáson határozott nemet mondani ezekre az ideológiákra – mutatott rá a honatya.

Tasó László
Forrás: Kiss Annamarie

 

Tizenegy milliárd fejlesztési forrás érkezett eddig

 

– 2010-ben kezdődött egy nagyon komoly, szisztematikus, fejlődő és hatékony városépítő munka. A hajdúhadháziak és Tasó László közös munkája – mondta köszöntőjében Csáfordi Dénes polgármester utalva arra, hogy az elmúlt 12 év fejlődésében jelentős szerepe volt a térség országgyűlési képviselőjének. Ez idő alatt 11 milliárd fejlesztési forrást használhatott fel a város. – Sok ilyen időszaka nem volt a városnak, erre mindannyian büszkék lehetünk. Hatalmas az az elvégzett munka, amivel ezeket a forrásokat megszereztük és az is, amellyel a vállalt fejlesztéseket elvégeztük – fogalmazott a városvezető.

 

BS

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában