Nehézségek közepette is fejlesztenek

2022.03.18. 17:33

Mintegy ötszáz millióból újul meg a hajdúhadházi református iskola

Tornaterem is épül az oktatási intézményben.

Forrás: Kiss Annamarie

Fél milliárd forint vissza nem terítendő uniós támogatást nyert a Hajdúhadházi Református Egyházközség a Kossuth utcai Rózsai Tivadar Református Általános épületének felújítására és bővítésére.

 

- Az ilyen beruházások arra hívják fel a figyelmünket, hogy miközben sok nehézséggel szembesültünk az elmúlt években, rengeteg fejlesztés is történt az országban. Ilyen például az utak, intézmények felújítása is – fogalmazott Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes a pénteki, hajdúhadházi bejáráson. Hozzátette: a Magyar Kormány a maga eszközeivel igyekszik minden támogatást megadni ahhoz, hogy mind a tanárok, mind pedig a diákok a lehető legjobb körülmények között dolgozhassanak, tanulhassanak.

 

Kovácsné Takács Emese református lelkész kérdésünkre elmondta: nagy igény mutatkozott az iskola bővítésére, ezért is pályáztak a támogatási forrásra. – Többek között szükségünk volt egy tornateremre. Eddig a testnevelésórák megtartására egy arra alkalmas helyiséget béreltünk, de annak rendezvényei miatt nehézkes volt néha összeszervezni a tanítási alkalmakat – fejtette ki. Az iskolába tíz osztályban, összesen 275 diák jár. A munkálatok tavaly tavasszal kezdődtek és várhatóan idén ősszel fejeződnek be. Addig a gyerekek református templomban, a parókián és a városban bérelt helyeken tudják a tanórákat látogatni.

 

A beruházás részeként beépítik az épület tetőterét, kialakítják az előírásoknak megfelelő méretű és mennyiségű tantermeket, csoportszobákat, iroda- és egyéb kiszolgálóhelyiségeket, valamint a könyvtárat és az informatikai termet is Épül továbbá egy „A” típusú tornaterem. Továbbá a Kossuth utca irányában bővítenek is: ezen a részen kap helyett többek között az étkező és a tálalókonyha. Az intézményben akadálymentes mosdót alakítanak ki, illetve akadálymentes parkolót is építenek hozzá. A korszerűsítés eredményeként az intézményben a modern követelményeknek megfelelő oktatásra nyílik majd lehetőség, melyet mind az építészeti megoldások, mind a korszerű gépészeti megoldások biztosítanak.

 

BS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában