Erősödő város

2022.03.01. 13:26

Bővíteni kell a kulturális kínálatot Debrecenben

Papp László: angol és német nyelvű produkciókat is kínálni kell.

Papp László

Forrás: Kiss Annamarie

A kulturális szféra átalakításakor arról volt szó, hogy nem lesz létszámemelés, most pedig azt olvasom, hogy a Modemnél kilenc plusz fő dolgozik majd, ami 30 százalékos növekedést jelent, a Főnix rendezvényszervezőnél pedig plusz 3 fő – észrevételezte Gondola Zsolt Zoárd (Civil Fórum Debrecen Egyesület) a debreceni önkormányzat közgyűlésének legutóbbi ülésén, a 2022-es költségvetés tárgyalásakor. 

 

Puskás István alpolgármester megerősítette, valóban több fővel tervez a város. – A tavalyi év a kulturális intézményrendszer átszervezéséről szólt, létrejött egy olyan struktúra, mely Debrecen önmagával szemben megfogalmazott céljait, igényeit igyekszik kielégíteni. Idén ezt stabilizáljuk, kiépítjük. Ehhez emberierőforrás-fejlesztés is szükséges, amihez fedezetet ad az önkormányzat. Bízom abban, a lépést látható, indokolt szakmai munka támasztja alá – mondta. Megjegyezte: a két érintett intézmény a város saját vállalása, csak önkormányzati forrásból működnek, állami támogatás nélkül. 

 

Papp László polgármester ezt azzal egészítette ki, hogy a város növekedése, változása indukálja a kulturális terület nagyobb hangsúlyát. 

 

– Az intézményeink sorába idén belép a Csokonai Fórum, majd újraindul a Csokonai Színház. Az új kulturális struktúrában növekvő számú művészekkel is kell tervezni. Ha meg tudjuk engedni magunknak, a következő években a kultúra terén jelentős növekedéssel számolhatunk, ugyanakkor magasabb színvonalon lehet erre építeni. 

A város nemzetközi folyamatait figyelembe véve más igényeket is tudni kell majd kiszolgálni, például többnyelvűvé tenni Debrecen kultúráját. Elsősorban angol és német nyelvű produkciókat is kínálni kell; mindenképpen bővíteni szükséges a kulturális portfóliót – hangsúlyozta. 

 

SzT 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában