Nem harap!

2022.03.23. 16:02

Az öreg tacskó és az új munkaruha esete Hajdú-Bihar megyéből

A mentők hittek a betegnek.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Egy vérszomjas tacskó fogadta az Országos Mentőszolgálat Ügyeleti Szolgálatának munkatársai még februárban annál a családi háznál, ahova egy 70 év körüli hölgy kért segítséget. – A kis termetű, öreg, kövér kutya ugatása és foghíjas vicsorgása inkább hatott helyesnek, mintsem rémisztőnek, ráadásul a beteg a verandáról (már köszönés helyett is) megnyugtatóan mondogatta hangosan, hogy nem harap, nem harap. A jószándékú mentők hittek az idős asszonynak, ám a kertajtót kinyitva minderre rácáfolt a kis kedvenc – tudatta a mentőszolgálat március 23-i Facebook-posztjában.

A leírás szerint az eb elkapta a mentőtiszt nadrágját, és minden erejével ráncigálni kezdte az új egyenruhát.

A kutyát nem sikerült meggyőzni, hogy ne tépje szét a kincstári vagyont, így a vadonatúj nadrág végül megsérült. A mentőtiszt új munkaruhát kérelmező e-szolgálati lapja szerint közben a következő dialógus zajlott a mentők és a beteg közt: – Miért tetszik azt mondogatni, hogy Nem harap? Hiszen harap! – De hát, én a kutyának mondom!

Mint kiderült: Manyikát végül elzárta a gazdája, és a mentők akadálytalanul elláthatták az asszonyt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában