Sajtótájékoztató

2022.02.14. 11:57

Többszörösét adták le az ajánlóíveknek

Mindhárom debreceni választókörzet fideszes képviselőjelöltje hozta az elvárható szintet.

Forrás: Kiss Annamarie

Vaskos mappákkal érkeztek a Fidesz-KDNP debreceni országgyűlési képviselőjelöltjei a helyi választási irodához hétfőn, ami arra engedett következtetni, hogy szűk másfél nap alatt sikerült összegyűjteniük az induláshoz szükséges, kellő számú aláírást. Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a politikai szervezetek képviselői szombaton délelőtt vehették át az ajánlóíveket, amelyen a választási törvény értelmében február 25-ig ötszáz érvényes támogatói aláírást kell gyűjteniük a választáson való induláshoz. Tasó László, a Hajdú-Bihar megyei 3-as számú körzet képviselőjelöltje elmondta:

a megye mindhárom debreceni választókerületében az ajánlások többszörösét sikerült megkapniuk a választópolgároktól.

Ezt követően köszönetét fejezte ki a gyűjtésben közreműködők munkájáért, továbbá hangsúlyozta: szeretnének eljutni valamennyi háztartásba a következő néhány hétben, akár személyesen, akár kampányrendezvények formájában. - A legfontosabb: törekednünk kell arra, hogy minél többen vegyenek részt a választáson, amely a demokrácia ünnepe – hangsúlyozta Tasó László. Emlékeztetett: a választás ezúttal erős népszavazási kérdéssel is kiegészül, ezért is fontos, hogy minél többen véleményt nyilvánítsanak. Elhangzott, eddig mindhárom képviselő élvezhette a választók bizalmát, igyekezték a legjobban szolgálni Debrecent, Hajdú-Bihar megyét és Magyarországot, ezzel együtt szeretnék a megkezdett munkát tovább folytatni. Tasó László végezetül egy klasszikus idézettel zárt: jöttünkre 48 nap múlva, jobboldali szél felől várjatok!

Pósán László, a 2-es számú körzet képviselőjelöltje megerősítette, a szükséges ajánlás négyszeresét gyűjtötte össze szűk másfél nap alatt, de folytatják a konzultációt, hiszen a képviselő szerint fontos, hogy a választók kellően tájékozottak legyenek, és ezáltal megalapozott döntést hozzanak április 3-án. Kósa Lajos, az 1-es számú körzet jelöltje reflektált az elhangzottakra, a képviselő is fontosnak tartja, hogy az aláírásgyűjtésen túl beszélgessenek is a választókkal. 

A vidéki emberekkel ugyanis szót lehet érteni, holott a baloldal már tulajdonképpen végigsértegette az egész országot, a nőktől a fogyatékkal élőkön át a vidékiekig, miközben a legváltozatosabb bántó, sértő jelzőkkel illették őket

– emlékeztetett Kósa Lajos. 

 

MI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában