Választás 2022

2022.02.14. 07:20

Minden képviselő összegyűjtötte a kellő számú ajánlóívet

A politikai szervezetek szombaton vehették át az ajánlóíveket.

Forrás: illusztráció / MW-archív

A választási törvény értelmében a jelölteknek ötszáz érvényes aláírást kell összegyűjteniük február 25-ig ahhoz, hogy indulhassanak az ország­gyűlésiképviselő-választáson. A Fidesz–KDNP mind a hat megyei jelöltje jelezte vasárnapra, hogy rendelkezik a szükséges számú ajánlóívvel. Széles Diána, a Fidesz–KDNP debreceni kampányfőnöke a Hajdú-bihari Naplónak elmondta: nagyon gyorsan összegyűltek az aláírások, amiket hétfőn le is adnak a választási irodában, de folytatják a gyűjtést, hiszen minden választó véleménye fontos a számukra. Aktivistáik a választási etikai kódexet betartva, szervezetten, felkészülten végzik az aláírásgyűjtést. 

Debrecenben kulturáltan szeretnénk kampányolni, mi nem fogjuk mások molinóit lerángatni vagy a plakátjaikat összefirkálni, és mi is ezt várjuk el a többi párttól

– hangsúlyozta. Lapunk információi szerint az ellenzéki összefogás megyei jelöltjei szintén begyűjtötték a kellő számú ajánlást.

 

HBN 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában