Ösztöndíj

2022.02.22. 12:53

Jutalmazták a kiváló diákokat Mezősason

A Román Nemzetiségi Önkormányzat nyolc éve alapította a „Jó tanuló” ösztöndíjat.

A jutalmazott tanulók példát mutatnak társaiknak

Annak ellenére, hogy az általános iskola már nem működik a településen, az önkormányzat figyelemmel kíséri a településen élő, általános és középiskolai tanulmányokat folytató diákokat, azok tanulásban elért eredményeit. A kiváló, példamutató diákok munkája nem marad jutalom nélkül: részükre a félévi és év végi jó tanulmányi eredményért ösztöndíjat adnak.

 

A településen élő fiatalok 2008 óta a szomszédos, környező településekre, Berettyóújfaluba, Körösszegapátiba, valamint Magyarhomorogra járnak iskolába. Az önkormányzat vezetői úgy érzik, hogy emiatt még jobban meg kell becsülni a mezősasi jó tanuló diákokat, a gyermekeknek érezniük kell azt, hogy ha távolodtak is a lakóhelyüktől, van, aki helyben segíti őket. Az ösztöndíj nemcsak jutalom, hanem egyben motiváció is, hiszen sikeres, eredményes tanulmányok végzésére sarkalja a diákokat.

 

Megfeleltek a feltételeknek

 

Az ösztöndíjból összesen nyolc általános iskolás tanuló, valamint tíz középiskolás diák kaphat. A program a tapasztalatok szerint sikeresnek mondható. Ebben az évben is volt minden kategóriában olyan tanuló, aki megfelelt a feltételeknek. A 2021/22-es tanév félévi ösztöndíját február 14-én adták át az arra érdemeseknek.

 

Vmirjáncki József 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában