Péter Szabolcs írása

2022.02.11. 09:20

Jegyzet: Egy társ veszett el

Nemrég az egyik utcán sétálva egy gyönyörű házi cica teteme fogadott, gondosan egy bokor, valamint egy parkolóautomata közé fektetve. Állatbarát emberként nemcsak megrendített a látvány, de el is gondolkodtatott, miként végezhette így egy szerető család tagja.

Fotó: MW-archív

Bár az eset okozója valószínűleg véletlenül ütötte el az állatot, és nem kizárt (ha kisebb volt az ütközés), hogy az elsőre tovább is futott. Ez mégsem magyarázat arra, hogy a mellette elhaladó megannyi ember, köztük kisgyermekes családok miért nem tettek semmit? Mint később kiderült, már pár órája ott feküdt a tetem, végül megkeresésemre el is szállították az elhullott állatot. A látvány azonban velem maradt, így hatványozottan fontosnak tartom felhívni a figyelmet arra, mi ilyen helyzetben a teendő. Ne feledjük, valaki talán a társát, barátját veszíti el egy otthonról elszökött kedvenc halálakor, legyünk tehát emberségesek, és hívjuk fel az ebrendészeti telepet a lehető leghamarabb! 

 

Péter Szabolcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában