Beruházás

2022.02.18. 13:52

Indulóban a patinás debreceni városháza megújítása

Helyi cég dolgozhat a műemléki épület korszerűsítésén.

Fotó: Napló-archív

Nettó 2,57 milliárd forintért a HAJDU-ALU Zrt. végezheti el a Régi Városháza energetikai korszerűsítését; a beruházó debreceni önkormányzat és a helyi cég képviselői február első felében írták alá az EU-s és állami forrású beruházás kivitelezői szerződését.

 

A legfeljebb 18 hónaposra tervezett munkálatok során egyebek mellett szigetelik a belvárosi épület homlokzatát, a pince- és padlásfödémeket (több mint 8000 négyzetméternyi felületről van szó), 130 nyílászárót építenek be, korszerűsítik az épületgépészetet, az elektromos hálózatot, felújítják a padlóburkolatokat, a városháza reprezentatív belső tereit. Mivel az 1843-ben átadott, Ságody József által tervezett épület mindkét szárnya műemléki védettséggel bír, a kivitelezőknek fokozott figyelemmel kell lennie a megvédendő értékekre. 

 

A munkálatok költségét korábban 1,5 milliárd forintra becsülték, erre végül alaposan „ráemeltek” a száguldó építőipari árak.

 

A HAJDU-ALU a Szinorg csoport cége, utóbbinak a része a szélesebb körben, számos debreceni beruházás kivitelezőjeként ismert HUNÉP Zrt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában