Közbeszerzés

2022.02.15. 14:46

Bebútorozzák az induló német általános iskolát

Az eszközbeszerzésre írt ki pályázatot a debreceni önkormányzat.

Papp László polgármester a Debreceni Német Általános Iskola indulásáról tartott sajtótájékoztatón | Fotó: Napló-archív

A szeptemberben induló német iskola eszközeinek beszerzésére várja az ajánlatokat a cívisváros önkormányzata; a felhívás a február 15-ei Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

 

Aszerint a Debreceni Német Általános Iskola működéséhez szükséges összesen 563 darab berendezési tárgy kapcsán március 16-i határidővel pályázhatnak a vállalkozások. A tantermek mellett az irodák, az öltözők és a kiszolgáló helyiségek bútorait is szállítani kell, többek közt 173 darab asztalt, 310 széket, 2 kanapét, 8 öltözőpadot, 8 táblát, továbbá fogasokat, tükröket, babzsákfoteleket, orvosi vizsgálóágyat és egy színpadot is.

 

Mint arról korábban írtunk, 2022. szeptember elsején, az első évben egyelőre egy osztállyal kezdi meg az oktatást a Debreceni Német Általános Iskola. A később négyosztályos, két tannyelvű iskolába német és magyar gyerekeket is várnak. Az intézmény német külföldi iskola státusszal rendelkezik, így az általa kiállított bizonyítványokat Németországban is elismerik. – Az elmúlt évek fejlesztései nyomán, ahogy Debrecen jelentősége egyre inkább növekszik a nemzetközi térben, a város oktatási rendszerét ezekhez a változó körülményekhez kell igazítani – hangsúlyozta Papp László polgármester nemrég, az iskola indulásáról szóló sajtótájékoztatón. 

 

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában