Aszfaltozzák a Felsőpércsi utcát

2022.02.18. 14:51

A gyűjtőutak fejlesztése az egész környékre kihat

Állami támogatásból kapnak szilárd útburkolatot a kertségek főutcái.

Forrás: Czinege Melinda

Folytatódik a Felsőpércsi utca aszfaltozása. A Felső-Vámospércsi úttal párhuzamos út felújítását sajtótájékoztatón jelentette be Pósán László országgyűlési képviselő péntek délután.

 

– Égető és megoldandó probléma a külterületi kertségi utak fejlesztése. Az egyik ilyen fontos út a Diószegi és a Monostorpályi utat összekötő Csárda út, illetve a Felsőpércsi utca, amire sikeresen nyert meg a város egy 300 millió forintos célzott pályázati forrást az államtól, így a közbeszerzésben jól szereplő cég hamarosan nekiállhat a kivitelezésnek. Ezeknek az utaknak a rendbetétele azért lényeges, mert gyűjtőutak lévén a helyi közlekedés gerincét képezik – mondta Pósán László.

 

Türk László felelevenítette, hogy a Felsőpércsi utca aszfaltozása már 2018-ban elkezdődött a lakók örömére, a pandémia miatt azonban szüneteltetni kellett a munkálatokat. 

– Az első ütemben ötszáz méteres, a másodikban 250 méteres szakaszon aszfaltozták le az utat. Tavasszal kezdődően pedig 430 méteres hosszúságban kap útburkolatot, amely csapadékelvezető rendszerrel és útpadkával is el lesz látva. Ez még korántsem jelenti az utca teljes hosszának a befejezését, de a környék kisebb utcáin élőknek nagy segítséget fog nyújtani a főút elérésében – mondta.

 

A sajtótájékoztató kisebb lakossági fórummá alakult, a két politikus az eseményen összegyűlt környékbeli lakók kérdéseire válaszoltak, megvitatták az utakkal kapcsolatos észrevételeket, problémákat, és válaszoltak a helyiek felvetéseire is. 
 

HL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában