Akár már idén

2022.01.04. 17:30

Tizenegy megyei település belvízelvezető-rendszerének felújítási terve készülhet el

Bakonszeg, Nagyrábé és Zsáka egyes utcáinak belvíz-elvezetését is megoldanák.

Talán már az idén is elkezdődhetnek a munkálatok a településeken | Illusztráció: MW-archív

A Közbeszerzési Értesítő hétfői számában jelent meg a megyei önkormányzat A 2021-27 tervezési időszak stratégiai és projektszintű előkészítése Hajdú-Bihar megyében elnevezésű pályázatához kapcsolódó, részekre osztott felhívása. A kiírás szerint Bakonszegen a Lehel, Piac, Petőfi, Kossuth és Jókai utcákat, valamint a Táncsics teret kell érinteniük a munkálatoknak. A tervezési szakaszok becsült teljes hossza 3ezer 255 méter, melyből közel 3 ezer méter előregyártott mederelemmel burkolt szakasz.

 

Tervezésre várják az ajánlatokat a Földes községben található Debreceni utca – Újfalui utca – Deák Ferenc utca csomópont, valamint a Debreceni, Kállai, Petőfi, Arany János utcák belvíz-elvezetéseinek megtervezésére is. Itt a becsült szakaszok teljes hossza 3 ezer 200 méter, melyből közel 2 ezer 350 méter előregyártott mederelemmel burkolt szakasz. 

 

A felhívás harmadik része a Hajdúszováton lévő Arany János, Bocskai, Batthyány, Maklári-Pap Mór, József Attila, Budai Nagy Antal, Csokonai és Károlyi Mihály utcák belvíz-elvezetését érinti. Itt a tervezéssel érintett szakaszok összes hossza 3ezer 300 méter, amelyből előregyártott mederelemmel burkolt szakasz mintegy 3 ezer 40 méter. 

 

Belvízelvezető-rendszer tervezése a negyedik rész feladata Komádiban. Itt az Erzsébet, Baross, Budai Nagy Antal, Báthori és Rákóczi utcák az érintettek. A tervezési szakaszok teljes hossza 3 ezer 630 méter, amelyből 2 ezer 780 méter előregyártott mederelemmel burkolt szakasz, valamint 850 méter hosszon a Szöcsköd-Komádi-csatorna felső szakaszán a meglévő árok kotrása. 

 

Nyírmártonfalva sem marad ki a tervezésből. Itt a Petőrész, Rákóczi, Óvoda, Széchenyi utcák, valamint a Debreceni út Zúgó utca és Szabadság utca közötti részének belvízelvezető-rendszerének tervezésére várja a megyei önkormányzat az ajánlatokat. Az érintett szakaszok összes hossza közel 3 ezer 400 méter, amelyből 2 ezer 850 méter előregyártott mederelemmel burkolt rész. 

 

A közbeszerzési felhívás hatodik részében Magyarhomorog Árpád utcájának belvízelvezető-rendszerének tervezésére várják az ajánlattevők pályázatait. Itt a tervezési terület becsült hossza közel 3 ezer 500 méter, amelyből 3 ezer méter előregyártott mederelemmel burkolt szakasz. 

 

A határmenti Nagykereki községe is része a belvíz-elvezetések tervezését célzó projektből. A közbeszerzési felhívás hetedik részében a Petőfi, Nagy Sándor és Dózsa György utcák szakaszai érintettek. A tervezéssel érintett rész becsült teljes hosszúsága 3 ezer 470 méter, amely végig előregyártott mederelemmel burkolt. 

 

Szintén a belvíz-elvezetés tervezése a feladat a felhívás nyolcadik részében. Nyírábrányban mintegy 3 ezer 900 méter a tervezési szakaszok becsült összes hossza, melyből közel 2 ezer 500 méter előregyártott mederelemmel burkolt rész. Itt a Fülöp-ér mellékágát, valamint a Mester, Víz, Homok és Budaábrányi utcákat kell a majdani vállalkozónak bevonnia a tervezésre. 

 

Zsákán a Deák Ferenc út Temető utca és Nagy Sándor utca közötti szakasza, a Szabadság tér és a Rákóczi utca 3. szám közötti utcaszakasz, a Bethlen Gábor út 15. szám és a Posta épülete közötti rész, valamint a Bethlen Gábor út 12. szám és a Petőfi utca közötti útszakasz tervezésére várják a legkedvezőbb ajánlatot. Mindezek mellett a tervezésbe kell vonni a 2. számú lecsapoló csatornát, továbbá a Mátyás király és Kossuth utcákat. Ezek becsült teljes hossza közel 4 ezer 200 méter, melyből közel 2 ezer 250 méter előregyártott mederelemmel burkolt szakasz.  

 

Közel 4 ezer 400 méter hosszan tervezhetik meg Nagyrábén a belvízelvezető-rendszer rekonstrukcióját. Ebből előregyártott mederelemekkel burkolt szakasz 2 ezer 850 méteren lesz majd. A nagyközségben a Vénkert, Jókai, Kölcsey Ferenc, Erkel Ferenc, Bem József, Rétszentmiklós, Kerekerdő, Nádasrét, József Attila és a Táncsics utcákat kell a leendő vállalkozónak a tervezésbe bevonnia. 

 

A közbeszerzési eljárás utolsó része Konyár településen a Gáborján, Templom, Akác, Temető és Kert utcák belvíz-elvezetésének megtervezésére vonatkozik. A nyertes ajánlattevőnek mintegy 2 ezer 820 méter tervezési szakasszal kell számolnia, amelyből közel 2 ezer 620 méter szakaszon lesz előregyártott mederelemmel burkolt rész. 

 

Azokon a szakaszokon, ahol nem előregyártott mederelemek elhelyezését kell tervezni, ott szükséges a meglévő árkok használatra alkalmassá tétele. Felhívják a figyelmet arra is, hogy a felvezetett nyomvonalakat a részletes geodéziai felmérés után köteles a nyertes ajánlattevő felülvizsgálni és véglegesíteni.

Az ajánlatokat január 31-ig várja a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat. A szolgáltatások teljeskörű elvégzésére - a szerződés hatálybalépésétől számítva - 5 hónap áll rendelkezésükre a nyertes ajánlattevőknek. 

 

A leendő tervező feladata 

 

A nyertes ajánlattevőnek, tehát majdani tervezőnek feladata lesz az engedélyes- és kiviteli tervdokumentációk elkészítése, valamint a szükséges vizsgálatok és felmérések elvégzése, továbbá a megfelelő szakértői nyilatkozat, engedélyek és hozzájárulások beszerzése. Mindezek mellett el kell készítenie a kivitelező kiválasztásához kapcsolódó közbeszerzés lebonyolításához szükséges árazott és árazatlan költségvetéseket. Továbbá köteles a beruházó rendelkezésére állnia a kivitelezés teljes folyamata alatt. 

 

BS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában