Átmentették a régi nevet

2022.01.25. 10:19

Más utakon az MTESZ

Új szervezetként, névvel és helyen folytatja munkáját az ismeretterjesztő egyesület.

Forrás: Vass Attila

Még olvasható a „Technika Háza” felirat a Nagy Lajos király téren, ám a szervezet körül csend van mostanában. A Napló emiatt érdeklődött a Műszaki Természettudományi Energetikai Szakmák Hajdú-Bihar Megyei Egyesületétől.

 

Átmentették a régi nevet

 

Juhász József igazgató fel­idézte: a korábbi MTESZ Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének anno megszűnt a Kossuth utca 8. szám alatti székházának a bérleti jogviszonya, s emiatt 2001-ben megvásárolták a Nagy Lajos király téri ingatlant. A társaság az országos Műszaki Természettudományi Egyesületek Szövetségéhez tartozott, amely tulajdonosként 50 milliós hitelt vett fel a helyiség fedezeteként. Ezt nem tudta visszafizetni, így végül 2013-ban felszámolták. Juhász Józsefék megszervezték az új egyesületüket, amely nem jogutódja az előzőnek, de a régi nevet meg akarták menteni. A Nagy Lajos király térről 2014 áprilisában kellett távozniuk. A Vágóhíd utca 3. alá költözött egyesület eredendően tanfolyamok szervezésével, felnőttképzéssel, oktatással is foglalkozik, s igény esetén középiskolákban környezetvédelmi és természetvédelmi előadásokat tart.

Juhász József

 

Szakértők széles spektruma

 

– Tagságunkat gépész-, villamos-, munkavédelmi, vasút­üzemi, gazdasági, erdészmérnökök, természettudósok, biológia szakos tanár és hidrobiológus is alkotják. Ma a tudományos ismeretterjesztői feladataink csekélyek, mivel a megváltozott társadalmi körülmények és a járvány miatt nincs igény ilyen előadásokra – fogalmazott Juhász József. Az igazgató jelezte továbbá: azért is dolgoznak, hogy mielőbb visszatérhessenek a felnőttképzés területére.

 

VA 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában