Gondoskodnak a madarakról

2022.01.18. 19:00

Madáreleséget készítettek a mezősasi ovisok

Minden évben népszerű program az óvodások körében a téli madár­etetés.

Az óvodások egyik kedvenc szórakozása, hogy a téli hónapok alatt madáreleségből állítanak össze kis csomagot az állatoknak. 

 

– Ez a tevékenység minden évben hasznos időtöltés a gyerekek számára – mondja Körösiné Benedek Piroska óvodapedagógus. Különösen időszerű ez most, hiszen a hó megyeszerte betemette a szabadban a madarak számára fontos, a táplálkozáshoz fellelhető eleséget. 

 

Az óvónők kérésére a szülők és a gyerekek előre összegyűjtik azokat az elemózsiákat, melyekből a szabadba kihelyezhető csomagot lehet készíteni a madaraknak. Kőrösiné Benedek Piroska és Szabó Sándorné óvónők a foglalkozásokon a gyermekek életkorát figyelembe véve tanítják meg a kicsiket a madáreleségek összeállítására és elkészítésére. Miután elkészültek, a madáreleséget kiteszik az udvaron a megfelelő helyre. Már a tevékenység maga nagyon hasznos a gyermekek számára, többek között azért, mert ismerkednek a természettel, s a szabadban lehetnek a friss levegőn. Tanulmányozhatják a madarak életét, hiszen ha azok felfedezik a finom falatokat, akkor sűrűn ellátogatnak az óvodaudvarra, így a gyerekek örülhetnek annak, hogy munkájukkal ők is hozzájárultak a madarak téli védelméhez. Azt pedig csak remélik az óvónők és szülők, hogy a gyermekek a későbbiekben is gondoskodni fognak a hazánkban télen megtalálható hasznos madarakról. 

 

Vmirjáncki József 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában