Kijavították a hibát

2022.01.09. 08:55

Kiderült, mi okozta a megyénkbeli áramkimaradásokat

Hajdú-Bihar több településén előfordultak az utóbbi időszakban pillanatnyi áramszünetek.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Ezek az ideiglenes kimaradások azon túl, hogy bosszantóak a hétköznapokban, akár az elektronikai berendezésekben is kárt tehetnek. Utánajártunk, hogy vajon mi okozhatta a pillanatnyi kimaradásokat.


Lapunk megkeresésére az Opus Titász azt írta: 

a Debrecen város délkeleti területét ellátó vezetéken volt néhány védelmi működés és feszültségletörés, emellett a Mikepércs, Sáránd, Hajdúbagos településeket ellátó vezetéken történt összesen 12 védelmi működés 2021. december utolsó hetében.


– A jelenséget okozó konkrét hibát, mely ezeket a hosszabb-rövidebb idejű zavartatásokat okozta – egy oszlopkapcsoló alkatrész (feszültségváltó) hibásodott meg – sajnos nehezen találták meg munkatársaink – fogalmaztak a válaszban. A hibás alkatrész leválasztása mostanra megtörtént, azóta pedig nem volt védelmi működés az érintett hálózati szakaszokon. 

 

Ha különösen érzékeny


Hozzátették, hogy nagy gondot fordítanak a megelőzésre, a hasonló esetek elkerülése érdekében pedig rendszeresen ellenőrzik a hálózat állapotát és javítják az így feltárt hibákat. Ennek ellenére azonban a műszaki berendezések időnként meghibásodhatnak, így teljesen megszüntetni nem tudják a működésbéli zavartatásokat. Felhívták egyúttal a lakosság figyelmét, hogy a különösen érzékeny elektronikai berendezések esetében érdemes megvizsgálni szünetmentes tápegység alkalmazását, amivel meg lehet előzni a készülékek meghibásodását, az esetleges leállásokat.


Kiemelték: ha egy üzemzavar miatt meghibásodna egy-egy fogyasztói tulajdonú készülék, az ügyfelek jelezhetik ezt az ügyfélszolgálatnak. A kártérítési vizsgálat után, amennyiben a társaság felelős a meghibásodásért, akkor kártérítést fizetnek. 

 

BBI


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában