A polgármesteri hivatal válaszolt

2022.01.28. 12:44

Kiderítettük, miért áll a debreceni Petőfi tér átépítése

,,A város kapuja” nagyon sok hasznos funkcióval bővül, és újra üde színfoltja lehet a cívisvárosnak.

Forrás: Czinege Melinda

Miért nem zajlik a Petőfi tér - decemberben elkezdett - átépítése, mikor és milyen tevékenységekkel folytatódnak a munkák? Ha hetek óta nem dolgoznak, akkor mi az oka a decemberi kezdésnek és a szökőkút lebontásának? Miért hagyták ott a szökőkút összetört romjait a parkban? - érdeklődött a Napló a debreceni polgármesteri hivataltól.

 

Ideiglenesen szünetel

 

Kérdéseinkre az alábbi választ kaptuk: - Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata a munkaterületet átadta a kivitelezőnek, aki ütemtervének megfelelően megkezdte a bontási munkálatokat. Az időjárási körülmények rosszabbra fordulása miatt jelenleg a munkavégzés ideiglenesen szünetel.

A kivitelező február közepétől – amint az időjárás és az építéstechnológiai előírások megengedik – kezdi az út- és közműépítési munkálatokat, valamint folytatja a bontást a parkban.

Hosszas egyeztetéseket folytattunk a közműszolgáltatókkal és a kivitelezővel annak tárgyában, hogy az út- és közműépítési munkák megkezdése előtt milyen ideiglenes forgalomtechnikai korlátozásokat lehet eszközölni annak érdekében, hogy a környék lakóingatlanai, valamint az üzletek megközelíthetők legyenek a kivitelezés teljes ideje alatt. Ennek eredményéről hamarosan minden érintettet értesíteni fogunk.

Forrás: Czinege Melinda

Türelmet kérnek

 

A polgármesteri hivatal tájékoztatása hangsúlyozza továbbá: - Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy egy ilyen volumenű beruházás során előfordulhatnak átmeneti nehézségek, kisebb-nagyobb kellemetlenségek, melyhez szükség van az önkormányzat, a kivitelező és a lakosság közötti konstruktív együttműködésre, illetve az ott élők és a teret használók megértő türelmére. Mindazonáltal a fejlesztés eredményeként „a város kapuja” nagyon sok hasznos funkcióval bővül, és újra üde színfoltja lesz városunknak - mutat rá a városháza közleménye.

 

Vass Attila

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában