Közbeszerzés

2022.01.26. 13:20

Felújítanák a „kis Fazekast”

A Vásáry István utcai épületet korszerűsítenék.

Forrás: google

Megújulhat a Debreceni Fazekas Mihály Általános Iskola épülete; a kivitelezésre vonatkozó ajánlattételi felhívás a január 26-ai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. A beruházást a BMSK Sport Közhasznú Nonprofit Kft. végzi, a „Hajdú-Bihar megyei oktatási intézmények épületenergetikai fejlesztése” című projekt keretében.

Az intézmény Vásáry István utcai épületének tervezett energetikai fejlesztése során a nyílászárók cseréjét, a külső határoló fal- és födémszerkezetek utólagos hőszigetelését, gépészeti korszerűsítést, valamint egy napenergiát hasznosító villamos energiát termelő napelem rendszer telepítését végzik el, törekedve az üzemeltetés energiaköltségeinek minél magasabb megtakarítására.

Az épület a Vásáry István utca és a Vörösmarty utca sarkán található két, egymásra merőleges lapostetős épülettömegből áll. Előbbiben pince plusz 4 szint helyezkedik el, a földszinten aulával, konyhával, étkezővel és kiszolgáló helyiségekkel, felette három szinten tantermekkel és az azt kiszolgáló helyiségekkel, a pincében a gépészeti helyiséggel. Erre merőlegesen, a Vörösmarty utca mentén nyúlik el a földszintes épülettömeg, ahol a tornaterem, öltözők, zuhanyzók és további tantermek vannak. Az épület pillérvázas rendszerű, vázkitöltő tégla falazattal, vasbeton kéregpanel burkolattal valamint téglaburkolattal. A födémek körüreges födémpallóból készültek.

Az épületben való vertikális közlekedést az aulához kapcsolódó lépcsőház látja el.

A Vásáry István utca felől a szomszéd épülethez való kapcsolódást egy második önálló lépcsőház biztosítja, amely eredetileg kopolit üveg falazattal készült, ezt később hőszigetelt üvegtéglára cserélték. Az épület nyílászáróinak egy részét műanyagra cserélték, de ezek két rétegű, gáztöltet nélküli vékony kialakításúak, amelyek a mai követelményeket már nem tudják teljesíteni. Más átfogó energetikai korszerűsítés az épületen korábban nem történt.

A lapostetőn változó állapotú bitumenes vízszigetelés található belső vízelvezetéssel – részletezi a dokumentum.

Az épületenergetikai felújítás, korszerűsítés során 148 darab műanyag homlokzati nyílászárót kell cserni vagy beépíteni, 1300 négyzetméternyi lapostetőt hő- és vízszigetelni, 1500 négyzetméter homlokzatot utólagosan hőszigetelni polisztrol lemezzel, kisebb részben ásványgyapottal; továbbá 240 négyzetméter pincefödémet hőszigeteli. Az épületgépészeti korszerűsítés keretében 141 darab  termoszelepet szerelnek fel a radiátorokra, és 128 darab napelem telepítésével napelemes energiarendszert alakítanak ki.

A munkát 9 hónap alatt végzik el. Az ajánlatokat február 22-ig várják.

 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában