Nagy mesemondó

2022.01.11. 15:22

Berecz András érkezik Vámospércsre

Az előadás ingyenes.

Forrás: Vámospércs város Facebook-oldala

A népszerű mesemondó, Berecz András érkezik Vámospércsre január 23-án, a magyar kultúra másnapján;  a Kossuth-díjas énekes, mesemondó, népmesegyűjtő, folklórkutató fellépése ingyenesen megtekinthető lesz a helyi művelődési házban – tudatta a város Facebook-oldala január 11-én. 

Berecz Andrásnak közel húsz lemeze és tíz könyve jelent meg; Zugló, Kunhegyes és Gyergyóremete díszpolgára, a Nemzeti Színház társulatának a tagja. A magyar néprajz mellett csuvas, román, indián és görög népköltészettel is foglalkozik. Az eseményen való részvétel ingyenes, 

„Legtöbbet a beszélni tudó emberektől merítettem. Nem is csak mesemondóktól, hanem olyanoktól, akik mesét talán nem is tudtak soha. Viszont, ha kinyitották a szájukat, úgy tudtak beszélni, az ember elfelejtette, hogy ki és mi. Szálló szavakat tudtak mondani. Szavanként egész madársereget tudtak reptetni, tekerhetted a nyakad! Ezektől tanultam legtöbbet” 

– vallja a művész. Belépés maszkban, védettségi igazolvánnyal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában