Helyi közélet

2021.12.17. 16:23

Új óvodát álmodtak Hajdúszovátra

Vannak tervek a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz pályázataira.

BBI

Forrás: Önkormányzat

A települések a TOP Plusz megjelent felhívásaira első körben január 15-ig adhatják be pályázataikat. A Hajdú-Bihar megyére jutó több mint 116 milliárd forintból 73 kerülhet a megye településeire. Mint megtudtuk, csapadékvíz-elvezető rendszer kialakítására, belterületi utak felújítására, valamint új óvoda megépítésére is pályázna Hajdúszovát önkormányzata. A projektek közül a legfontosabbnak az óvoda megépülését tartják, az elképzelés megvalósításával régi vágya valósulna meg a település vezetőségének – tájékoztatta Váradi Jenő polgármester a Naplót.

 

Mint mondta, a maximális pályázati lehetőség 300 millió forint, de az óvoda megépítéséhez még ehhez a forráshoz is önerőre van szükség. A településen az óvodások száma évek óta stagnál, jellemzően 120-130 gyermek jár az intézménybe. 

Forrás: Napló-archív

A polgármester elmondta: az előkészületek már folynak annak érdekében, hogy a helyi kisgyermekek egy modern, felszerelt óvodában tölthessék az első intézményi éveiket. – Összesen hat csoport van három helyen Hajdúszováton. Az épületek már több mint százévesek. Igaz, hogy történtek korszerűsítések, például a tetőszerkezet újítása vagy nyílászárók cseréje, de a mai kor követelményeinek nem felelnek meg így sem ezek az épületek – mondta.

Forrás: önkormányzat

Az új óvoda a település központjában épülne, a Piac és a Rákóczi utca kereszteződésében. A tervek szerint az első ütemben két csoportszoba és kiszolgálóegységek épülnének meg, a másodikban további három csoportszobát alakítanának ki. Váradi Jenő azt mondta: ha minden a terveik szerint alakulna, akkor akár már két-három éven belül befejezhetnék a beruházást.

 

BBI 
 

Borítókép: Az új óvoda a Piac és a Rákóczi utca kereszteződésében kapna helyet 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában