Rejtvény

2021.12.14. 12:55

Sikerekben gazdag hónapok állnak mögöttük

Varga István és csapattársai a rejtvényfejtő versenyeken kiemelkedő helyen végeztek.

Forrás: Varga István-archív

Varga István debreceni rejtvényfejtő a napokban megkereste lapunkat, hogy elújságolja a hírt: újabb elismerésben részesült. A betűk szerelmesét megyénkben sokan ismerik; korábban beszámolt arról a Naplónak, hogy összehozta már őt a sors olyan emberekkel, akik szerint a szenvedélye nem okozhat nagy kihívást másoknak sem. Könnyen tanulható, és egy idő után bárkiből ügyes rejtvényfejtő válhat. Nos, Varga István nem szokott leállni vitatkozni azokkal, akik így vélekednek.

 

Ugyanis azt vallja, ha valaki úgy érzi, elérhet olyan eredményeket, mint ő és a csapattársai, akkor bizonyítsa be: vegyen ceruzát a kezébe, és mutassa meg, hogy mire képes. 

 

Ez az év Varga István számára igazán eseménydús volt, meghívást kapott Budapestre, a „Top 10” egyéni próbatételre, majd Martfűn, a Tisza Kupa egyéni országos megmérettetésen is megmutathatta hozzáértését. Dr. Grétsy László nyelvésszel is szerencséje volt találkozni, aki megajándékozta a Nyelvi játékaink nagykönyve című kötettel. A közelmúltban pedig a Pécsen megrendezett Tiszai László Országos Egyéni Rejtvényfejtő Versenyen, illetve a Dr. Aczél László Országos Rejtvényfejtő Csapatversenyen vehetett részt saját társulatával.

 

A találkozón különdíjban részesült mint a hazai rejtvényfejtő mozgalom egyik alapítótagja. Ugyanis ő az egyetlen, aki a kezdetektől megfordul az említett rang­adókon. 

 

Varga István összegezte, a 2021-es esztendőben csapattársaival (Schinzel Helga, Matócsi Illés és Wachterné Németh Orsolya Valéria) az éves pontverseny első helyét szerezték meg. Mint elmondta, az elmúlt időszak nem volt zökkenőmentes. Voltak akadályok, de rendkívül örülnek annak, hogy ennyi megmérettetésen jelen tudtak lenni, és ilyen kiemelkedő helyen végezhettek. Bíznak abban, az elkövetkezendőkben is jó néhány találkozón részt vehetnek majd, és még hosszú ideig lesz lehetőségük együtt „dolgozni”.

 

NE 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában