Adomány

2021.12.21. 18:52

Összefogtak, hogy örömet szerezhessenek

Forrás: Kiss Annamarie

A Fény Felé Alapítvány Támogatott Lakhatás szolgáltatásában részesülők – mintegy harminc fő – kaptak összesen 100 ezer forint értékű adományt a Nagykun-Hús Kft.-től kedden. Az egyenként 3000 forint értékű csomagokat a sertéshús feldolgozásával foglalkozó cég a Debreceni Karitatív Testületnek adományozta, így került az alapítványhoz.

 

– Egész évben zajlik az adományok gyűjtése, de advent időszakában különösen sok felajánlás érkezik a Debreceni Karitatív Testülethez. A Nagykun-Hús Kft. úgy adományoz 100 ezer forint értékű minőségi hústerméket, hogy kifejezetten nincs Debrecenben érdekeltsége a cégnek – emelte ki Barcsa Lajos alpolgármester.

A Debreceni Karitatív Testület elnöke és titkára édességekkel egészítette ki a cég adományát, ezeket is átadták az eseményen. Rózsahegyiné Juhász Éva, a testület elnöke elmondta, hogy akár még a tavalyi számot is meg tudják haladni, azaz több mint 6500 csomagot oszthatnak ki a rászorulók között karácsony előtt. 

 

– Átlátjuk azt a rendszert, ami a városban működik, és a szociális intézményekkel együtt szinte napi kapcsolatban vagyunk a rászorulókkal. Ez garancia arra, hogy az adományok jó helyre fognak kerülni – fogalmazott Rózsahegyiné Juhász Éva. 

 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában