A felelős céget kerestük

2021.12.09. 12:06

Nincs türelmi idő a parkolójegyeknél

Az online parkolójegy megoldás lehet a büntetések elkerülésére.

Forrás: illusztráció / MW-archív

Ahogy arra több olvasónk is rámutatott, eltörölték az 5 perces türelmi időt, a jegy nélkül parkoló autók azonnal büntethetők a városban, türelmi időre nincs lehetőség. A Napló a DV Parking Kft.-hez fordult, hogy az állítólagos türelmi időről és annak megszűnéséről kérdezze a parkolásért felelős céget.

 

„A fizető várakozóhelyek üzemeltetését és használatát a Debrecen Megyei Jogú Város Közgyűlésének többször módosított 48/2014. (XI. 27.) számú rendelete szabályozza. Annak értelmében »a díjfizetési kötelezettséggel érintett várakozási területeket a díjköteles várakozási időn belül a használó csak a várakozási díj megfizetését követően veheti igénybe«. A  helyi önkormányzati rendelet összhangban van a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvénybe foglalt szabályozással” – írták válaszukban.

 

Hozzátették, a fent említett, alkalmazott jogszabályok a parkolás kezdetén nem teszik lehetővé a türelmi idő alkalmazását. Ez azt jelenti, hogy az olvasók által leírt ötperces szabályt nem a DV Parking Kft. szüntette meg, hanem alkalmazása, bevezetése jogszabályellenes lenne.
 

A hasonló esetek elkerülése miatt egyébként már évekkel ezelőtt bevezették az online parkolójegy vásárlási lehetőséget. „A parkolójegy így egyszerűen, interneten is, illetve a mobilfizetési rendszer alkalmazásával késlekedés nélkül megvásárolható. Ezekkel a módszerekkel a jegyvásárlásból eredő kockázat teljes egészében kizárható” – áll a válaszban. 

 

PSZ

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában