Bővül az épület

2021.12.08. 21:27

Jövőre már a megújult iskolában tanulhatnak a hajdúhadházi gyerekek

Új tornateremmel és tanteremmel is bővül a hajdúhadházi református általános iskola.

Még tavasszal egyeztetett Csáfordi Dénes (középen) Kovács Zoltán vezető lelkipásztorral (jobbra) és Pataki József iskolaigazgatóval (balra) a felújítási munkálatokról

Forrás: Önkormányzat-archív

Féltávnál tart a hajdúhadházi Rózsai Tivadar Református Általános Iskola felújítása és bővítése. A fenntartó Hajdúhadházi Református Egyházközség tervei szerint a következő tanévben már egy megújult, modern épületben kezdődhet meg az oktatás.

 

– A projekt során felújítjuk és bővítjük az iskola 100 éves épületét. Többek között épül egy új tornaterem öltözőkkel és vizesblokkokkal, valamint a régi épületben cseréljük a nyílászárókat – sorolta megkeresésünkre Kovácsné Takács Emese lelkipásztor, projektmenedzser. Hozzátette, az iskolába jelenleg közel 280 gyerek jár. Az óvodát és iskolát is magában foglaló intézménynek most az utóbbi részét fejlesztik.

 

Mint kifejtette, a fentieken túl a régi épületben korszerűsítik a villamos hálózatot és a fűtési rendszert, újrafestik az épületet. A felújítandó részben részlegesen, míg a bővített részen teljes akadálymentesítést végeznek.

 

– A bővítés során egy plusztanterem lesz, valamint az étkező és a tálalókonyha kerül az új épületrészbe. Célunk, hogy egy épületben legyen az összes kötelezően biztosítandó kiszolgálóhelyiség – ismertette Kovácsné Takács Emese.

 

Hozzátette, a beruházásra 500 millió forint támogatást nyertek az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) pályázatán 2017-ben, melyhez további közel 350 millió forint önerőt kell biztosítaniuk. A munkálatok várhatóan 2022 tavaszán fejeződnek be.

 

BS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában