Lakossági javaslatok is vannak

2021.11.18. 20:22

Játszótér épülhet és megoldódhat a belvízelvezetés is Csökmőn

Nem volt nagy érdeklődés a csökmői közmeg­hallgatás iránt, pedig a járvány miatt két év után most volt először.

20201118 Tímár fotó: Pusztai Sándor PS Kelet-Magyarország Több munkacsoportban végzik, így dinamikusan halad a kerékpárút aszfaltozása Timár és Balsa között.

Fotó: Illusztráció / MW-archív

Nagy Tibor polgármesternek volt miről beszélnie: a rendkívüli helyzetben sok szükségszerű rendeletet, határozatot kellett hozniuk, ezeket részletesen ismertette. Hangsúlyozta, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt is folyamatosan zajlottak a pályázati megvalósítások. 2020-ban külterületi utat újítottak fel, piacot építettek, valamint befejeződött az Akácfa utca felújítása is. Továbbá önerő nélküli, képviselő-testületi döntést nem igénylő pályázatokat nyújtott be a Magyar falu programba, s örömmel számolt be nyertes pályázatokról is, melyekből játszótér épülhet és megoldódhat a belvízelvezetés több utcában. Elmondta, hogy megújult a polgármesteri hivatal külső homlokzata, három fűkaszával és egy fűnyíró traktorral gyarapodott az önkormányzat, valamint a védőnői szolgálat részére eszközöket vásároltak. Megújult a kerékpárút egy szakasza, a temető útjait köves réteggel töltötték fel, és támogatást nyertek a Start közmunkaprogramra is. Az új közfoglalkoztatási programban egy brikettüzem létrehozása van folyamatban. Jelenleg újabb pályázatok eredményeit várja, és örömmel jegyezte meg, hogy az elmúlt években megugrott a házasulási kedv Csökmőn.

Megfontolják a javaslatokat

A beszámoló után a lakosság köréből Katona Viktorné a temetőgondnokról érdeklődött, és javasolta kerékpártárolók elhelyezését a piactéren. Nagy Elemérné a szoborpark rendbetételét szorgalmazta. Kovács Imréné elégedettségét fejezte ki a polgármester és a képviselő-testület munkájával kapcsolatban. Elmondta, örül a sok pályázatnak és programnak, de a lakosságtól több aktivitást várna. Nagyné Vincze Andrea illegális hulladékgyűjtőre hívta fel a figyelmet, Varga András felvetette, hogy amire nincs embere az önkormányzatnak, azt a lakosság körében hirdessék meg. Ő szívesen vállalná az önkéntes munkát a falu érdekében, és szerinte lennének többen is. Z. Nagy Tibor padok elhelyezését javasolta a temetőben, és a régebbi sírokhoz vezető utak kialakítását. Szigeti János képviselő a lakosság információhiányára hívta fel a figyelmet, hiszen – mint mondta – itt lett volna az alkalom mindenki számára eljönni, kérdezni. Harmati Lajosné képviselő megköszönte a polgármester eredményes munkáját. A falu első embere tájékoztatta a megjelenteket, hogy a temető karbantartását egy temetkezési vállalkozó fogja végezni ezentúl. A polgármester – elmondása szerint – az elhangzott javaslatokat megfontolja, és igyekszik szem előtt tartani.

B. Kiss Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában