Gyász

2021.11.28. 13:28

Elhunyt a Bihari Népművészeti Egyesület alapító elnöke

Török Istvánné búcsúztatására szűk családi körben kerül sor.

Fotó: BNE-archív

Török Istvánné Marika, a Bihari Népművészeti Egyesület alapító elnöke, a Népművészeti Egyesületek Szövetségének felügyelőbizottsági tagja súlyos betegségével folytatott hosszas küzdelem után november 25-én, életének 66. évében elhunyt.

Az egyesület közlése szerint Marikának tősgyökeres bihariként, berettyóújfaluiként mindig az itt élők szolgálata volt az elsődleges.

„Élete bármely területére gondolunk, mindig egyetlen fogalom jut eszünkbe: a teljesség. Saját, fájdalmasan rövidre szabott élete is teljes volt, hasonlóképpen töltötte meg családtagjainak mindennapjait, az óvodákban a keze alatt növekedő gyermekek és szüleik, valamint munkatársai életét és a második hivatásául választott tárgyalkotó népművészet nagy családjának tágas otthonát is. Ezért találták meg az igazán nagy feladatok, és nem maradt el ezek elismerése sem. Hitelessége következetessége, kitartása és szeretetteljes lénye örök társunk és mindenkor követendő példánk marad” – fogalmaztak.

A saját és családja kívánsága szerint végső búcsúztatására szűk családi körben kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában