Olvasói panasz és válasz

2021.11.11. 11:15

Elgördült az akadály a debreceni kerítéstárlat elől

A festőművész három hónapot várt a háza előtt heverő gallyak elszállítására.

Fotó: olvasói felvétel

Komiszár János festőművész azzal a panasszal fordult szerkesztőségünkhöz október közepén, hogy az áramszolgáltató által júliusban levágatott gallyakat még mindig nem szállították el a debreceni otthona előtti területről. – Mit lehetne tenni? Két kerítéstárlatot halasztottam el emiatt, mert szemét mellett nem lehet képeket kiállítani – írja a Naplónak eljuttatott üzenetében.

Komiszár János sokszínű Debrecen című alkotása | Fotó: Napló-archív

A járda tövében heverő faágak kapcsán korábban levelet küldött a debreceni önkormányzat Zöldterületi Osztályának, valamint a közterület-felügyeletnek. Elmondása szerint az ügyben érdeklődött Piros Zoltán önkormányzati képviselőnél is, aki a türelmét kérte.

Mint ismert, az Opus Energy Kft. megszerezte az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. százszázalékos részvénycsomagját, így szeptember 1-től az Opus Titász Zrt. biztosítja a villamosenergia-ellátást hazánk északkeleti régiójában, beleértve Hajdú-Bihar megyét is. Az olvasói panasz kapcsán lapunk megkereste az illetékes áramszolgáltatót, ám az Opus-Titász Zrt. részéről nem érkezett válasz.

Később az önkormányzat sajtóosztályától az alábbi tájékoztatást kaptuk:

„A probléma korábbi jelzését követően a polgármesteri hivatal Zöldterületi Osztálya felvette a kapcsolatot a gallyazást végző Opus Titász Zrt.-vel, ahol ígéretet kaptunk a nyesedékek mihamarabbi elszállítására.

A mostani állampolgári jelzés eredményeképpen újból megkerestük az Opus Titász Zrt. illetékes területgazdáit, és ismételten kértük a gallyak soron kívüli elszállítását. A 2021. november 8-i telefonos egyeztetés keretében érdeklődésünkre arról tájékoztatták a zöldterületi osztályt, hogy az elszállítás megtörtént.”

Szerkesztőségünknek Komiszár művész úr megerősítette, hogy a probléma megoldódott. A kerítéstárlatok megrendezését talán már csak az időjárás akadályozhatja.

VTN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában