MÁV

2021.11.19. 12:57

Dolgoznak a biztosítóberendezés helyreállításán, ami a debreceni közlekedést is érinti

A Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Záhony vonalon nőtt a menetidő, az elővárosi vonatok egy része csak rövidebb útvonalon, Kőbánya-Kispestig közlekedik, illetve onnan indul.

20210504 Győr Mennyivel csökkent a MÁV, a GYSEV és a Volánbusz forgalma a járvány idején? Képen: Győr vasútállomás, Fotó: Csapó Balázs CSB Kisalföld

Fotó: illusztráció / MW-archív

Kedd este leállt a biztosítóberendezés Kőbánya-Teher állomáson – közölte a MÁV. A meghibásodást az okozta, hogy az állomásépületben lévő biztosítóberendezés elektronikus alkatrészeit és berendezéseit tartalmazó helyiség feletti födémben futó fűtéscső eltörött. A kifolyt víz a mennyezeten keresztül beáztatta az alatta lévő részt, elárasztotta a kábelkötegeket, ezáltal zárlatokat okozott.

A vizesedés miatt meg kellett szüntetni a berendezés áramellátását is, így az működésképtelen lett. Az állomási jelzőket és a váltókat nem lehetett kezelni, illetve állítani, a vasúti pályába épített érzékelőktől a járművek fedélzeti biztonsági berendezése felé a jelfeladás sem működött. Ennek következtében a vasúttársaság azonnal az előírások szerint fokozott óvintézkedéseket vezetett be a vonatforgalom – korlátozások és késések melletti – fenntartása és az utasok biztonsága érdekében. Mivel kedd estétől a lajosmizsei, illetve szerdától a monori elővárosi vonatok jelentős része csak Kőbánya-Kispestig közlekedik, ezért már kedd estétől a BKK elfogadja a vasúti jegyeket, bérleteket az M3 metrón és metrópótló járatokon Kőbánya-Kispest és a Nyugati pályaudvar között.

A debreceni, nyíregyházi, záhonyi InterCity-vonatok a Nyugati pályaudvar és Szolnok között, a szegedi InterCity-vonatok a Nyugati pályaudvar és Cegléd között felármentesen vehetők igénybe. Az InterCity-vonatok Kőbánya alsón is megállnak.

Az aktuális menetrend és a korlátozások itt tekinthetők meg.

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/hibas-biztositoberendezes-miatt-kesnek-a-vonatok-a-debreceni-vonalon-5843507/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában