Hitélet

2021.11.06. 13:57

A reformáció megújult „verzióját” ünnepelték Pocsajban

Egyúttal a gyülekezeti házat is felavatták.

Fotó: Csóka Ágnes-archív

A Pocsaji Református Missziói Egyházközség múlt szombaton szervezte meg a reformáció ünnepét Ref 500.4 néven – tájékoztatta lapunkat Kurta Szabolcs lelkipásztor. Az elnevezés onnan indult, hogy a reformáció kezdete óta eltelt fél évezred nemcsak a múltat jelenti, hanem a jövőt is, és évről évre a megújult „verziót” szeretnék átélni, mindig reformálódni szeretnének.

A reformációra emlékeztek 2018-ban is, amikor a Ref 500.1 ünnepségükkel már előremutattak a jövő felé, majd 2019-ben megszervezték a Ref 500.2 ünnepet. Mindkét rendezvényükre érkeztek a határon túlról és a szomszédos településekről egyaránt, ezzel is erősítve a közösség élményét a vidéki helységekben. A világjárvány miatt 2020-ban kimaradt a Ref 500.3, most azonban sikerült megszervezniük a Ref 500.4-et.

Az ünnepségen az Őrálló Dicsőítő Zenekar tartott zenés istentiszteletet, az igei szolgálatot Jenei Zoltán nagycsere–halápi lelkipásztor végezte. Az istentisztelet után átvonultak a gyülekezeti ház udvarára, ahol ünnepélyesen átadták a külső felújításon átesett épületet. A munkálatok még márciusban fejeződtek be, de az akkori korlátozások miatt nem tudták ünnepélyesen is átadni.

A kicsik nagy eredményei

A nemzeti színű szalag átvágását megelőzően Szőllősi Roland polgármester és Kurta Szabolcs lelkipásztor mondott ünnepi beszédet, melyek központi üzenete az volt: bár kicsik vagyunk, és szegények, de Isten engedi, hogy néha nagy eredményeket is elérjünk.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában