Megvan rá az igény

2021.10.21. 14:16

Vasúti megállóhelyet szeretnének Kondoroskertben

A létesítmény a munkába járók érdekeit is szolgálná.

20200428 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Felújítás folyik a Vámospércsi útón.

Forrás: Napló-archív

Fotó: Kiss Annamarie

A Vámospércsi út – egyébként még jó darabig tartó – felújításával függ össze a Kondoroskert lakóinak problémája, amelyre Madarasi István (MSZP) hívta fel a figyelmet a közgyűlés legutóbbi ülésén. Mint mondta, a lakóknak nagy problémát okoz a 45-ös busz megállóinak elérése, és kérik, hogy a Felsőpércsi út és Kondoroskert utca kereszteződésénél a MÁV egy ideiglenes megállót hozzon létre. Ennek érdekében elindítottak egy aláírásgyűjtést is. Türk László (Fidesz) közölte, őt is megkeresték a lakók a problémával, igazából már a felújítás megkezdése előtt felvetődött az igény a vasúti megállóra a munkába járók érdekében.

– A 48-as út felújítása valóban hosszadalmas, egy hosszú útszakaszról van szó. Az ütemezésben lényeges, hogy napirenden van a Vámospércsi út, Hétvezér és Budai Nagy Antal utca csomóponti átépítése. Ott magasfeszültségű felső vezeték van, és ha most beleállnának ebbe a kereszteződésbe, akkor az még tovább nehezítené a helyzetet. 2022-ben a NIF beruházásában kezdődhet az átépítés, és az az állapot fog még nehézségeket okozni a következő 1-1,5 évben – hangsúlyozta Papp László polgármester.

– De természetesen, ha a lakók javaslata megérkezik a jegyzőhöz, megtárgyaljuk, és továbbítjuk a MÁV-nak. Egy megállóhely kialakítása, akár ideiglenes, akár nem, a vasútüzem szempontjából rendkívül bonyolult. Lehet, hogy nem ez az ideális megoldás, de a MÁV részére mi fogjuk jelezni – húzta alá.

SzT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában