hajdúbagosra kerülnek

2021.10.02. 09:58

Új gazdát találtak a régi nánási lámpatesteknek

A Hajdúbagosi Sport Egyesület kivilágított sportpályán edzhet.

Fotó: Kiss Annamarie

A közelmúltban Hajdúnánáson korszerűsítették a közvilágítást, a lámpatesteket energiatakarékos LED lámpákra cserélték. A helyi önkormányzat úgy döntött, a leszerelt világítótesteket nem dobják ki, hanem új gazdát keresnek nekik. A II. ÖKO Expo Kiállítás és Konferencia pénteki nyitánya előtt egy ajándékozási szerződés aláírása után huszonöt darab lámpatestet adtak át a Hajdúbagosi Sport Egyesületnek. – Nemrégiben LED lámpákat szereltünk fel a városban, és több ezer darab lámpatest „esett le”. Sokan azt mondják, hogy ezeket ki lehet dobni a szemétbe, mi azonban azt gondoltuk, hogy ennél még többet érnek. Meghirdettük őket, és akik tudják hasznosítani, azoknak jó szívvel ajándékozzuk – mondta Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere.

Mint ahogy a nagy testvér a kis testvért gondjaiba veszi, úgy tekintünk mi is erre az ajándékra

– fogalmazott Szabó Lukács Imre, Hajdúbagos polgármestere. Kik tarthatnának össze, ha nem a hajdúk? – vetette fel a kérdést. – Köszönöm azt, hogy hozzájuttatták a sportegyesületünket ahhoz a lehetőséghez, hogy most már a rövidülő napok esetén is kivilágított sportpályán tarthassák az edzésüket – fejezte ki köszönetét.

Fotó: Kiss Annamarie

Mivel éppen az expó idején adták át az ajándékot, így jelen volt Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke, Hajdúbagos szülötte is a lámpák átadásán. – Ha figyelünk egymásra, akkor tudunk segíteni egymáson. Szabó Lukács Imre polgármester úrral csak nyolc évig ültünk egy osztályteremben, mi vagyunk azok, akik egy kétezer lelkes falu nyolcadik osztályából mindketten az országgyűlés tagjai lettünk. Ő két cikluson keresztül volt képviselő, én pedig már a negyedik ciklusomat töltöm. Ha szívósak, elkötelezettek vagyunk, akkor eredménye is van – szólt elismerően a megjelentekről.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában