közlekedés

2021.10.20. 07:38

Továbbra is gréderezik csupán a Salakos utcát

Az ott lakók azt szeretnék, ha végig aszfaltburkolatot kapna a Gáspár György kerti út.

Az utca állapota pénteken délelőtt | Fotó: Seregi János-archív

Van-e terv, lehetőség (s ha igen, akkor mikortól és milyen formában) aszfaltburkolattal ellátni a „híres-hírhedt” Salakos utcát, mellyel sokak régi vágya válhatna valóra – érdeklődött a Napló olvasói jelzések alapján a debreceni polgármesteri hivataltól.

Az utca állapota pénteken délelőtt | Fotó: Seregi János-archív

Ugyanakkor beszéltünk olyan lakóval is, aki azt sérelmezi, hogy már nem közlekednek vonatok a szomszédos Dombostanyára. Az illető szerint is szükséges lenne aszfaltburkolattal ellátni a Salakos utcát, mivel most buszok is csak ritkán és sokaknak nem a legalkalmasabb időszakokban járnak.

Válaszában a helyhatóság jelezte: a Salakos utca végleges megoldást jelentő aszfaltozása egyelőre nem szerepel Debrecen Megyei Jogú Város rövid távú útfejlesztési tervében. „Azonban – a lehetőségekhez mérten – továbbra is rendszeresen és ütemezetten, gréderezéssel karban tartjuk az érintett utat, könnyítve ezzel az ott élők mindennapi közlekedését.”

VA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában