Zöld Város

2021.10.11. 08:58

Idén is adnak zsákokat a levelek gyűjtéséhez

A lakosság körében népszerű program ez évben is folytatódik a cívisvárosban.

Fotó: Városháza

– A korábbi hagyományoknak megfelelően Debrecen egyéni önkormányzati képviselői közreműködésével biztosítunk lombgyűjtő zsákokat a város lakosainak – közölte Papp Viktor a szombati sajtótájékoztatón. A tíz évvel ezelőtt indult kezdeményezés évről évre töretlen, idén több mint 200 ezer zsákot osztunk ki a debreceniek részére – mondta.

A zsákokat adott időpontokban és helyszíneken biztosítják, az osztásokon való részvétel előzetes internetes regisztrációhoz nem kötött. A zsákosztások időpontjai és helyszínei megtalálhatók a város honlapján

– tudatta a polgármesteri hivatal közleménye. Aszerint Papp Viktor arról is beszámolt, hogy a Debrecen 2030 programban új környezetpolitikát hirdettek meg, mert cél Debrecen zöld és fenntartható módon történő fejlesztése. – Elindítottuk és folytatjuk a lakótelepek zöldterületeinek minőségi megújítását célzó Zöld Város programot, létrehoztuk a Fenntartható Debrecen-díjat, a Civaqua program keretében elhozzuk Debrecenbe a Tisza vizét. Zöld növényeket telepítünk a buszvárókba, naperőművet építünk, öt év alatt elültetünk tízezer fát, véderdőket alakítunk ki a város nyugati oldalán, s folytatjuk Debrecen intézményeinek energetikai korszerűsítését – hozott néhány példát a „zöldítésre” Papp Viktor.

HBN

Borítókép: Papp Viktor (balról) már át is adta az első zsákokat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában