elismerés

2021.10.05. 13:59

Építőipari Nívódíjat kapott a Debreceni Nemzetközi Iskola

Nem csak hazai szinten kiemelkedő a debreceni oktatási intézmény épülete.

Fotó: Molnár Péter

Rangos elismerésben részesült a Debreceni Nemzetközi Iskola épülete, amely középület kategóriában nyerte el a 2020. évi Építőipari Nívódíjat. A beruházásban résztvevők okleveleit ünnepélyes keretek között adták át október 5-én.

– Minden, amit meg akartunk fogalmazni – az innovációt, a fejlődés iránti igényt, a funkcionalitást, a szépséget, a haladást – azt sikerült, mint egy esszenciát, az épületbe beemelni – emelte ki beszédében Papp László polgármester. Hozzátette, ez volt a város egyik legnagyobb jelentőségű oktatásfejlesztése az elmúlt években. Az iskolának jelenleg 160 diákja van 23 különböző nemzetből.

Bakos Miklós, a generálkivitelező Hunép Zrt. ügyvezetője köszöntőjében felidézte, hosszú estékbe nyúló helyszíni bejárásokon, egyeztetéseken keresztül vezetett az út ehhez a díjhoz, mellyel az építtető, a tervező és a kivitelezők közös munkáját ismerik el.

– Évente 20-25 pályázat érkezik, melyeket egy 25 fős szakmai bizottság bírál el. Ez volt az egyik épület, amely nemzetközi szinten is kitűnő – emelte ki köszöntőjében Zórándy Miklós, a bíráló bizottság tagja.

A beszédeket követően leleplezték a díj emléktábláját, illetve adták át az okleveleket.

BS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában