határozatok

2021.10.07. 19:00

Bálványfától Hullám közig – új utcanevek Debrecenben

A legutóbbi városi közgyűlés új utcanevekről is határozott.

A képviselő-testület döntése értelmében a Hold utca folytatása (Gerébytelep) szintén Hold utca lesz, ahogyan a Tormay Béla utca (Pallag), a Hópehely utca (Biczó István-kert) és a Basahalom utca (Mészáros Gergely-kert) folytatása is az említett utcák nevét viseli majd. A Monostorpályi út külterületi folytatásától keletre elhelyezkedő kétutcás kertségi rész az Ecetfa utca végében található, emiatt elnevezésére az ecetfára utaló Bálványfa utca nevet javasolja az előterjesztés (Biczó István-kert).

A Hullám utca (Biczó István-­kert) folytatása Hullám utca, míg az itt lévő kicsi köz a Hullám köz nevet kapja. A Külső Acsádi út távoli folytatásából Hajdúsámson–Martinkával szemben nyíló utca elnevezése Martinka utca lehet (Nagycsere). A Zelemér utca területbővülése szintén a Zelemér utca nevet kaphatja (Postakert). Itt a közterületi névjegyzék alapján 2005 előtt elnevezett, Kürtös utcaként nyilvántartott részt (a Széchenyi utca és Szoboszlói út közötti szakaszt) Zelemér utcára nevezhetik át, mivel a központi címregiszter adatai alapján az itteni területre nyíló ingatlanok Zelemér utcai címekkel rendelkeznek.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában