Közös ebéd és nosztalgia

2021.10.01. 17:26

Az idősek segíthetik a leendő darvasi értéktárat

Élőzenés ünnepséggel köszöntötték a hatvan év felettieket.

Vitányi István országgyűlési képviselő beszélgetett az idősekkel. (Fotó: B. Kiss Andrea)

A hatvan év felettieket hívta egybe Takács Attila polgármester és a képviselő-testület az idősek napja alkalmából október 1-én. Arra kérték őket, hogy régi fotókat, dokumentumokat hozzanak magukkal, amik egy tervezett értéktár alapjai lehetnek.

Az élőzenés ünnepség közös ebéddel, nosztalgiázással telt. Vitányi István országgyűlési képviselő is megtisztelte az eseményt. Köszöntőjében elmondta, az ilyen rendezvények enyhíthetik az idős embereket érintő magányt. Kitért rá, a mai generáció sokat köszönhet az idősebb korosztálynak, amit a kormány különféle nyugdíjkiegészítéssel fog elismerni.

Vitányi István országgyűlési képviselő beszélgetett az idősekkel | Fotó: B. Kiss Andrea

A polgármester is szólt a jelenlévőkhöz. Kifejezte, fontosnak tartja a helyi idősek életminőségének javítását, mert az a tudás, ami a birtokukban van, felhasználható a település élhetőbbé tételében. Szeretne olyan virágzó falut, amilyen gyerekkorában volt Darvas. Beszámolt az eddigi fejlesztésekről: az ötmilliós óvodai játszóudvar, a tizenkétmilliós falugondnoki busz és a hárommilliós közterület-karbantartást szolgáló eszközökről. Tervezi egy színpad kialakítását a közösségi élet érdekében, s szolgálati lakások korszerűsítésével szeretne értelmiségi fiatalokat a faluba vonzani. Pozitívumként említette az óvoda létszámának megkétszereződését.

B. Kiss Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában