Elismerés

2021.10.25. 10:46

Az év polgárőre lett a püspökladányi Faragó Zoltán

A férfit a megyei szövetség elnöke terjesztette fel a díjra.

Forrás: Faragó Zoltán

Az elismerést a napokban az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) október 23-a alkalmából tartott kiemelt rendezvényén vehette át a püspökladányi férfi. Zoltán lapunk megkeresésére elmondta, hogy a kitüntetés óriási megtiszteltetés számára, nagy örömmel vette, hogy az OPSZ rá gondolt.

Faragó Zoltán | Fotó: Faragó Zoltán

– Az, hogy én kaptam meg a díjat, nemcsak engem minősít, hanem azt is, aki felterjesztetett rá. Emellett úgy vélem, az, hogy egyéni díjat vehettem át, az egyesületünk elvégzett munkáját is tükrözi – osztotta meg, köszönetet mondva tehát a helyi egyesületnek, amely nélkül szavai szerint nem tudna újra és újra előrelépni, és az elképzeléseket megvalósítani.

Zoltán már 1998 óta polgárőr, akkor még a barátai hívására vállalta a tagságot. Azt mondja, akkor jó bulinak tűnt. Minden azt mutatja, annál sokkal több lett belőle. 2013-ban a Püspökladányi Polgárőr Egyesület elnökének választotta meg a tagság. Néhány évvel később a Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetség alelnöke lett, idén ősszel pedig alelnöki pozícióját az elnökhelyettesi tisztre válthatta. Elmondása szerint mind az Év Polgárőre díj, mind pedig az elnökhelyettesi előrelépés azt bizonyítja számára, hogy elégedettek a munkájával. Az elmúlt évtizedeket illetően megjegyezte, hogy sok változáson ment keresztül a polgárőrség.

Napközben is szolgálnak

A kezdetekben még a saját autójukkal, saját költségeiken járőröztek, ez ma már nem így van. De a feladatok sora is bővült, most főként a rendezvénybiztosítást látják el, és korábban a püspökladányi járásban lévő települések vezetőinek is segítettek pályázatok írásában. A polgárőr azt mondja, kiemelten fontos számára az is, hogy a kisebb településeket is támogassák. – Nem a nagyobb településeket nézem elsősorban, hanem a kisebbeket. Ott mindig nehezebb boldogulni, hiszen kisebb a költségvetés is – fejtette ki. A feladataik ellátása kapcsán elmondta, hogy bár sosem fordult elő, hogy nem tudták elvégezni, olykor mégis nehézséget jelent a napközbeni szolgálat szervezése. Ez persze pozitív is, hiszen azt jelenti, hogy van munkájuk a tagoknak. A helyi fejlesztésekkel kapcsolatban pedig megosztotta azt is, hogy a Magyar falu programnak köszönhetően most négymillió forintért új gépjárművet vásárolhattak.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában