látványtervek!

2021.10.22. 18:51

A szoboszlói polgármester megmutatta, milyen lesz a helyi rendezvénycsarnok

Fedett „ligetfórummal” kötik majd össze benne a konferencia- és sportfunkciókat.

Fotó: Facebook / Czeglédi Gyula

Elkészült az új hajdúszoboszlói konferenciaközpont és multifunkciós rendezvénycsarnok építészeti koncepcióterve, melyet a tervező cég vezető tervezője mutatott be a városházán csütörtök este, a képviselő-testületi ülést követően, számolt be " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Facebook-oldalán Czeglédi Gyula, aki meg is osztotta az elkészült látványterveket.

Fotók: Facebook / Czeglédi Gyula

A városvezető sorai szerint a koncepciótervet sok korábbi változatot követően alakították ki úgy, hogy az önkormányzat által elvárt legfontosabb tényezőket sorra figyelembe vették. Szem előtt tartották azt is, hogy az épület óvja a körülötte lévő természeti környezetet.

Az épületegyüttesben részben nyitott, részben fedett „ligetfórum” köti össze a konferencia- és sportfunkciókat.

A konferenciaszárny első emeletén multifunkcionális teret, hozzárendelt színpadot és fogyasztóteret helyeznek el, mely kiválóan alkalmas lesz színházi események más kulturális rendezvények megtartására is. A földszinten étterem és konyha is helyet kap majd. A sportrészen centerpályát, épített és mobillelátókat, öltözőket és egyéb kiszolgálóhelyiségeket alakítanak ki.

Az épület különlegessége a két egységet 12 méter magasan összekötő ligetgyűrű, mely egyéb kulturális rendezvényeknek, fogadásoknak biztosít reprezentatív helyet.

Mint Czeglédi Gyula írja, a terv jelen állapotában az épület elhelyezése, környezetbe illesztése történt meg, valamint a részletezőrajzokon a különböző funkcióik elhelyezése.

Eddig az építészszakma és a városi képviselők többsége is elismeréssel szólt az épület megjelenéséről és a koncepcióról, tette hozzá a polgármester, akinek személyes véleménye, hogy a konferenciaközpont és rendezvénycsarnok a városhoz méltó, 21. századi megoldást fog kínálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában